LeasePlan logo

Nieuws

 • Bekeuringen uit Frankrijk

  Bekeuring

  Vanaf dit jaar worden bekeuringen vanuit Frankrijk verstuurd naar de Nederlandse kentekenhouder. Het gaat hierbij om overtredingen vanaf de zomer 2013. De bekeuringen van leaseauto’s die op naam staan van LeasePlan, worden doorgestuurd naar onze leaserijders.

  lees verder

 • Auto over?

  LeasePlan en MRA-Elektrisch gaan samen elektrische laadpalen plaatsen

  Heeft u een auto over omdat een medewerker vertrekt of is er een functiewisseling? Of wilt u een leaseauto eerder inleveren dan de afgesproken einddatum?

  Stilstaande auto’s kosten geld. Wij bieden verschillende oplossingen die direct aansluiten op dit probleem. Zo bespaart u kosten én tijd.

  lees verder

 • LeasePlan en MRA-Elektrisch gaan samen elektrische laadpalen plaatsen

  LeasePlan en MRA-Elektrisch gaan samen elektrische laadpalen plaatsen

  Elektrisch rijden toegankelijk maken binnen stedelijk gebied.

  Leaserijders uit de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht kunnen via LeasePlan Nederland voortaan eenvoudig een laadvoorziening voor hun elektrische auto bij hun woonadres aanvragen. De leasemaatschappij kondigt vandaag een samenwerking aan met...

  lees verder

 • Realistische brandstofnorm

  Realistische brandstofnorm

  Leaserijders kiezen steeds vaker zuinige en fiscaalvoordelige auto's. In de praktijk is het brandstofverbruik van deze auto's veel hoger dan de opgave van de fabrikant.

  lees verder

 • LeasePlan ontvangt keurmerk Top Employer

  Logo keurmerk Top Employer

  LeasePlan is voor de vijfde keer gecertificeerd als Top Employer. Het Top Employers Institute heeft onlangs het jaarlijkse onderzoek naar HR-beleid en arbeidsvoorwaarden uitgevoerd onder een groot aantal werkgevers in Nederland.

  lees verder

 • Fiscale Pakket 2014

  fiscale pakket 2014

  Naast de aanpassingen ten aanzien van elektrische en semi-elektrische auto’s brengt het belastingplan 2014 weinig nieuws. De aanscherpingen van CO2-grenzen en het verdwijnen van de MRB-vrijstelling zijn al eerder aangekondigd.

  lees verder

 • Nieuw kentekenbewijs

  kentekencard

  Vanaf 2014 volgt er een nieuw kentekenbewijs in de vorm van een creditcard. Wat gaat er veranderen rondom de leaseauto?

  lees verder

 • Zwaardere straf bij te hard rijden

  Zwaardere straf

  Bij 30 km te hard rijden volgt er een zwaardere straf, want deze verkeersovertreding wordt omgebogen naar een strafbeschikking. LeasePlan is dan verplicht om bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) klantgegevens bekend te maken. Het is dan niet meer mogelijk om anoniem een zwaardere verkeersovertreding te begaan. Deze wijziging wordt per 1 december 2013 doorgevoerd.

  lees verder

 • De LeasePlan app nu ook op Windows Phone

  De LeasePlan app is erg handig onderweg en gratis voor elke leaserijder met een auto van LeasePlan. De app was al beschikbaar voor de iPhone en Android toestellen. Sinds kort is de app ook beschikbaar voor Windows Phone.

  lees verder

 • Campagne Aandacht in het verkeer

  Net als vorig jaar ondersteunt LeasePlan de nieuwe campagne van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Als partner brengen wij de campagnes onder aandacht bij onze doelgroepen. In de nieuwe campagne 'Aandacht in het verkeer' gaat het niet alleen om bellen, maar juist ook om berichten lezen en schrijven, e-mailen en social media, in het verkeer.

  lees verder

 • Wijzigingen motorrijtuigenbelasting 2014

  De overheid stimuleert al enige tijd zeer zuinige auto’s. Werkgevers profiteren van een vrijstelling voor de Motorrijtuigenbelasting (MRB) en leaserijders worden voor deze auto’s beloond met een laag bijtellingstarief.

  lees verder

 • Prinsjesdag 2013

  prinsjesdag

  Op Prinsjesdag zijn de voorstellen gepresenteerd die vanaf 2014 van invloed zijn op de fiscaliteit van de leaseauto. In dit nieuwsbericht vindt u de belangrijkste wijzigingen:

  lees verder

 • Grote jubileumactie: alle 50 prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

  jubileumactie

  Ter gelegenheid van ons vijftigjarig bestaan hebben we in de zomereditie van DRIVE Magazine flink uitgepakt met een Klik & Win actie. Er waren vijftig grote en kleine cadeaus om te winnen, van een iPad Mini en twee weken cabriorijden tot een diamanten ring en een luxe feesttaart

  lees verder

 • LeasePlan zet 50.000ste gebruiker van
  Mijn LeasePlan in zonnetje

  de 50.000ste gebruiker van Mijn LeasePlan

  LeasePlan verwelkomde deze week de 50.000ste gebruiker van de persoonlijke omgeving voor leaserijders, Mijn LeasePlan. Amber van Remmen, account manager bij Reed Business was de gelukkige en ontving uit handen van Martin Kroon, e-Business Manager bij LeasePlan een gloednieuwe iPhone.

  lees verder

 • Wilt u meehelpen aan het ontwikkelen van onze apps?

  test onze nieuwe app

  Bent u een leaserijder bij LeasePlan? En denkt u graag mee over de toekomst van onze mobiele app? Dan zijn wij op zoek naar u!

  lees verder

 • 50 jaar LeasePlan Verhalenwedstrijd: win een mooie prijs!

  50 jaar LeasePlan Verhalenwedstrijd: win een mooie prijs!

  Dit jaar bestaat LeasePlan 50 jaar! Om dit met u te vieren, verloten wij mooie prijzen. Stuur een foto met een kort verhaal over de samenwerking met LeasePlan. Uiteraard is een verhaal van één van uw berijders ook welkom.

  lees verder

 • Tanken bij een onbemand tankstation in Frankrijk? Let op!

  Race mee in de Tourquiz van Bosch Car Service

  Als u bij een onbemand tankstation betaalt met uw betaalpas of creditcard, wordt er in eerste instantie, als waarborg, vaak een standaardbedrag van uw rekening afgeschreven...

  lees verder

 • Race mee in de Tourquiz van Bosch Car Service en maak kans op een VIP-reis naar de Tour

  Race mee in de Tourquiz van Bosch Car Service

  LeasePlan werkt sinds kort met Premium Partners voor onderhoud en service. Daar krijgt u gegarandeerd de beste kwaliteit en service.

  lees verder

 • Tolkosten Noorwegen

  Tolkosten Noorwegen

  Gaat u deze zomer met de auto op vakantie naar Noorwegen? De laatste regels vanuit Noorwegen hebben we voor u op een rij gezet zodat u onbezorgd van uw vakantie kunt genieten

  lees verder

 • Terugblik Fleetmanagement Congres 2013

  FleetManagementCongres

  In het NBC in Nieuwegein vond donderdag 30 mei het Fleetmanagement Congres plaats. Dit toonaangevende evenement waarvan LeasePlan Founding Partner is, biedt veel informatie op het gebied van wagenparkbeheer. Bezoekers waarderen dit congres vanwege de mogelijkheid die het biedt om te netwerken met collega-wagenparkbeheerders en leveranciers. Dit jaar was het thema "Mobiliteitsmanagement in crisistijd".

  lees verder

 • LeasePocket 2013-2014 hét naslagwerk over autoleasing

  Leasepocket 2013-2014

  De negende editie van de LeasePocket is alweer uit. U kunt hier het antwoord vinden op al uw vragen over autoleasing. Daarnaast zoomen we ook in op andere vormen van zakelijke mobiliteit.

  lees verder

 • Vernieuwde, verbeterde versie Fleetreporting

  Fleetreporting

  De online tool voor onze wagenparkbeheerders: FleetReporting is vernieuwd. De tool is verbeterd qua inhoud, volledigheid en is altijd up to date. Daarnaast is de vormgeving overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, zodat het voor u nog gemakkelijker is om uw wagenpark te beheren.

  lees verder

 • LeasePlan aan kop in competitie zakelijke leasemarkt

  LeasePlan aan kop in competitie zakelijke leasemarkt

  Wanneer consumenten zich online oriënteren op een leaseauto van de zaak, wordt LeasePlan als favoriete aanbieder gezien. Onderzoeksbureau WUA! liet 50 zakelijke consumenten ieder 5 websites beoordelen en bracht hun voorkeur voor een leaseauto in kaart. LeasePlan behaalt in de ranglijst een eindscore van 7,6. De gevonden websites worden beoordeeld op 10 elementen. Dit onderzoek is de eerste in een reeks leaseauto-onderzoeken dit jaar.

  lees meer over dit onderzoek

 • Interim Wagenparkbeheer

  Mobility Result

  Mobility Result, het kennis- en adviescentrum van LeasePlan Nederland met ruime ervaring in de automotive branche, helpt u graag verder..

  lees verder

 • Mijd de spits en pak uw winst

  Rij spitsvrij

  Als u regelmatig met de auto binnen de driehoek Utrecht - Hilversum - Amersfoort rijdt, dan kosten files en vertragingen u waarschijnlijk een hoop tijd en ergernis. Dat is niet nodig want Spitsvrij levert u veel tijd op.

  lees verder

Overzicht nieuws- en persberichten

Bent u op zoek naar een ouder bericht van LeasePlan? Kijk dan in ons archief

Voor meer informatie over uw leaseauto of hoe LeasePlan u verder kan helpen kunt u kijken bij de veelgestelde vragen. Vindt u niet wat u zoekt, bel dan met de LeasePlan Berijdersservice 036 527 27 27.

 
Inloggen Mijn LeasePlan
De online portal van LeasePlan

Mijn LeasePlan

De online portal voor al uw leaseautozaken.
Alles rond uw leaseauto regelt u eenvoudig via Mijn LeasePlan. Van declaraties indienen, schades melden en documenten aanvragen tot het maken van een onderhoudsafspraak.


Ontdek Mijn LeasePlan
Eenvoudig, online een onderhoudsafspraak maken!

AfspraakPlanner

Eenvoudig, online een onderhoudsafspraak maken!
Met de introductie van de AfspraakPlanner kunnen berijders van LeasePlan nu eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie, onderhoud en bandenwissel.


Meer over de AfspraakPlanner