Terug

Innameproces ex-leaseauto's

LeasePlan moderniseert innameproces ex-leaseauto's

, Almere

LeasePlan Nederland nam deze week acht nieuwe inspectiestudio’s en een nieuwe fotostudio in gebruik bij Koopman Car Terminal in Amsterdam. De Koopman Car Terminal heeft ook een compleet nieuwe wasstraat in gebruik genomen. De terminal is de centrale plek waar alle ex-leaseauto's na afloop van de leasetermijn toegebracht worden voor inspectie en doorverkoop. De modernisering van de inspectiestraat betekent een forse efficiencyslag voor de leasemaatschappij. Het stelt LeasePlan, de grootste tweedehandsverkoper van auto's, in staat om het inname- en remarketingproces sneller, vlekkeloos en vooral klantvriendelijker in te richten.

Jaarlijks keren 25.000 tot 30.000 auto’s terug uit de lease, waarvan de meeste gemiddeld 4 jaar oud zijn. LeasePlan neemt elke week 500 ex-leaseauto’s in, waarvan het neusje van de zalm, circa 15% hun weg terug vindt  via de drie showrooms van LeasePlan Occasions. Het gros van de auto's vindt zijn weg naar (internationale) autohandelaren.

                                                     

State-of-the-art

Na afloop van een leasecontract transporteert Koopman Autotransport voor LeasePlan de auto’s, na inname en afmelding, naar de Koopman Car Terminal. Daar worden ze  gereed gemaakt voor een volgend leven. Na de wasstraat gaat de auto door naar de  acht nieuwe state-of-the-art inspectiestudio's en de fotostudio waar 360-gradenfoto's van zowel het interieur als het exterieur gemaakt worden.

 

Ferry Weijers, Manager LeasePlan Occasions: “Tijdens het inname-, inspectie- en verkooptraject is het de uitdaging om secuur, maar toch zo efficiënt mogelijk te werken. Het versnelde en geprofessionaliseerde afhandelingsproces zorgt ervoor dat we inname en verkoop optimaal snel kunnen afwikkelen, zonder dat we schades of vermissingen over het hoofd zien. Voor het transport en de terminal werken we samen met de Koopman Logistics Group (respectievelijk Koopman Autotransport en de Koopman Car Terminal in Amsterdam). Op de terminal verzorgt Dekra de inspecties en VWE zorgt voor de complete afwikkeling van voertuigdocumentatie en export.”

 

Zodra een leaserijder zijn auto inlevert, volgt er, buiten het zicht van de leaserijder, een administratieve procedure. Dankzij de nieuwe internationale applicatie 'Inspection to Invoice' boekt LeasePlan nu vooral op dit vlak veel tijdwinst. Het innameproces achter de schermen is nu eenmaal arbeidsintensief en daar zit de voormalige leaserijder vaak niet op te wachten. Met onze nieuwe applicatie verzamelen we alle inname-, inspectie- en klantafspraken in één systeem. De beoordeling verloopt helemaal geautomatiseerd en is een stuk sneller. Bovendien kunnen onze leaserijders via de online applicatie Mijn LeasePlan meekijken en het afhandelingsproces op de voet volgen."

Vragen?

Nicole Hagen

Nicole Hagen

Persvoorlichter

nicole.hagen@leaseplan.nl

036 527 14 13

Marianne Aalders

Marianne Aalders

Persvoorlichter

m.aalders@creativevenue.nl

020 452 52 25


What's next?

Wilt u op de hoogte blijven over alles op het gebied van zakelijke mobiliteit? Vul dan hiernaast uw e-mailadres in en ontvang de laatste info direct in uw inbox.

Aanmelden

Meest gelezen artikelen

Winnaars Automotive Innovation Award

De winnaars van de Automotive Innovation Award zijn bekend. In de categorie Services wint TomTom On Street Parking. De winnende innovatie in Challenging Concepts is voor het recyclen van autobanden door Dutch Green Carbon. In de categorie Technology wint NXP Semiconductors met de Radarchip, een bijdrage aan autonoom autorijden....

lees meer

Vertrek Patrick Vierveijzer

Patrick Vierveijzer gaat aan de slag als Managing Director van LeasePlan Duitsland. Hij wordt opgevolgd door Robert Jan Eikelenboom (1970), verantwoordelijk voor corporate accounts en door Dirk Gaasbeek (1981), die commercieel leiding zal geven aan het MKB-segment en de private lease-tak. Beiden treden toe tot het management team....

lees meer

ZZP: Liever flexibele leasevorm

ZZP’ers willen niet aan een langdurige verplichting vastzitten terwijl ze alles behalve negatief zijn over leasen. Ruim drie kwart (77,7%) geeft aan de kosten van leasen juist overzichtelijker te vinden dan bij kopen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 ZZP’ers....

lees meer

Nominaties AIA bekend

Uit de bijna veertig inzendingen die de organisatie van de Automotive Innovation Award 2017 de afgelopen maanden heeft ontvangen, heeft de vakjury dertien innovaties genomineerd voor de halve finale....

lees meer