Terug

MKB omarmt leaseauto

LeasePlan: MKB omarmt leaseauto in zoektocht naar werkkapitaal

, Almere

Keuze wagenpark binnen MKB sterk gedreven door fiscaal regime

Het Midden- en Kleinbedrijf kiest definitief voor leaseauto’s en daarmee voor zijn eigen portemonnee. Vooral hybride plug-ins zoals de onlangs uitgebrachte Mitsubishi Outlander PHEV zijn mateloos populair onder ondernemers. Dat blijkt uit de kwartaalanalyse van LeasePlan Nederland. De leasemaatschappij zag in het eerste kwartaal van dit jaar het marktaandeel binnen het MKB verder toenemen. De afgelopen twaalf maanden groeide het MKB-segment van LeasePlan  in totaal met 16%, mede door de inzet van lokale tussenpersonen. Online leasing bleef daarnaast onverminderd populair.

Momenteel sluit een kwart van de ondernemers een leasecontract af via een lokale intermediair. Een op de drie ondernemers leaset online bij LeasePlan Direct. Online leasing is hiermee in korte tijd uitgegroeid tot gemeengoed onder ondernemers. LeasePlan gaf vorig jaar al aan als ‘first-mover’ te profiteren van deze groeiende markt.

MKB actief op zoek naar werkkapitaal

De grote behoefte naar leaseauto’s bij ondernemers komt voor LeasePlan dan ook niet onverwachts. Steeds vaker besteden ondernemers hun werkkapitaal liever aan hun bedrijfsactiviteiten in plaats van aan hun wagenpark. Gemak en de lagere vaste maandlasten spelen daarin ook een prominente rol. “Voor ons is al een aantal jaar duidelijk dat het Midden- en Kleinbedrijf een interessante maar wel een hele specifieke markt is,” licht Erik Staat, woordvoerder van LeasePlan, toe. “Recent onderzoek[i] uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken bevestigt dat bijna de helft van de ondernemers gebruik maakt van autolease, en dat deze groep groeiende is. Vooral de behoefte om werkkapitaal te ontzien via leasing speelt hierin een belangrijke rol, zeker gezien het huidige economische klimaat.”

Vragen?

Nicole Hagen

Nicole Hagen

Persvoorlichter

nicole.hagen@leaseplan.nl

036 527 14 13

Martijn Versteegen

Martijn Versteegen

Woordvoerder

martijn.versteegen@leaseplan.nl

036 527 14 08


Meest gelezen artikelen

Winnaars Automotive Innovation Award

De winnaars van de Automotive Innovation Award zijn bekend. In de categorie Services wint TomTom On Street Parking. De winnende innovatie in Challenging Concepts is voor het recyclen van autobanden door Dutch Green Carbon. In de categorie Technology wint NXP Semiconductors met de Radarchip, een bijdrage aan autonoom autorijden....

lees meer

Jaarbericht: forse daling aandeel diesel

Waarom kozen leaserijders minder vaak voor een dieselauto? Is er sprake van een doorbraak in private lease? Dit en meer blijkt uit het jaarbericht van LeasePlan.

lees meer

Opening Occasion Center Zwolle

Op 1 maart is de opening van het nieuwe Occasion Center Zwolle. Deze vestiging maakt de landelijke dekking van LeasePlan Occasions compleet.

lees meer

Vertrek Patrick Vierveijzer

Patrick Vierveijzer gaat aan de slag als Managing Director van LeasePlan Duitsland. Hij wordt opgevolgd door Robert Jan Eikelenboom (1970), verantwoordelijk voor corporate accounts en door Dirk Gaasbeek (1981), die commercieel leiding zal geven aan het MKB-segment en de private lease-tak. Beiden treden toe tot het management team....

lees meer