LeasePlan Christmas Car Challenge

Welk goede doel wordt beloond met een auto?

Elk jaar heeft LeasePlan de Christmas Car Challenge. Goede doelen maken hiermee kans op een jaar gratis rijden in een auto. Ieder goed doel of initiatief dat een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving verdient waardering.

Omdat er veel goede projecten zijn die behoefte hebben aan mobiliteit, organiseren wij deze Christmas Car Challenge. Uit alle inzendingen kiest een jury uiteindelijk de winnaar.

De Challenge is gestart! Nomineer een goed doel voor 25 december 2017.

Criteria:

  • De sponsoring is gericht op sport, gezondheid, cultuur of een maatschappelijke doel
  • Er is een duidelijke beschrijving van de activiteit(en)
  • Er is geen sprake van een commerciële, politieke of religieuze doelstelling

Christmas Car Challenge winnaar 2017

LeasePlan steunt voor het derde jaar een goed doel als onderdeel van de ‘Christmas Car Challenge’. Make a Memory is de winnaar van 2017. Deze stichting mag een jaar rijden in een Occasion Leaseauto. De Stichting kan nu alle materialen voor beurzen en congressen met gemak meenemen in de ruime Toyota Auris station Hybrid.

De jury was onder de indruk van de ruim 450 inzendingen. LeasePlan koos Make a Memory als winnaar van de Christmas Car Challenge 2017 omdat deze stichting veel reist om op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen te fotograferen. Om dit mogelijk te maken is er continue contact nodig met fotografen, ziekenhuizen, ouders en artsen.

Het is een vrij kleinschalige stichting die uitsluitend wordt gefinancieerd vanuit sponsoring en collectes. Hierdoor is er te weinig slagkracht om een auto aan te schaffen waarmee de werkzaamheden professioneel uitgevoerd kunnen worden. Op beurzen en congressen wordt hun werk onder de aandacht gebracht.

De foto's zijn een dierbare herinnering voor de ouders en wij hopen dat Make a Memory dit werk kan blijven doen voor ouders van ernstig zieke en overleden kinderen.

 

Christmas Car Challenge winnaar 2016

Winnaar Christmas Car Challenge 2016: LFB  

LeasePlan heeft voor het tweede jaar op rij met kerst een auto weggegeven aan een goed doel, als onderdeel van de ‘Christmas Car Challenge’. In 2016 is Project Sterk van LFB de winnaar geworden van een ex-leaseauto van LeasePlan Occasions. Project Sterk van LFB ontving vandaag bij het Occasioncenter in Breukelen de sleutels van een Opel Zafira. Project Sterk van LFB kan vanaf nu onbezorgd mensen met een beperking thuis komen ophalen om mee te doen aan leuke activiteiten.

De jury was onder de indruk van de ruim 100 inzendingen. Waaronder klinkende namen als het Rode Kruis, die activiteiten organiseert voor eenzame mensen en ouderen. Stichting Doe Een Wens, die ernstig zieke mensen vervoert om bijvoorbeeld een dagje uit mee te gaan. Project Falcon, die veteranen ondersteunt met het verwerken van hun verleden door terugkeerreizen te organiseren. Of de Live Your Dream Foundation, die sportevenementen organiseert voor jongeren met een chronische aandoening en hierbij veel sportspullen moet vervoeren.

LeasePlan koos Project Sterk als winnaar van de Christmas Car Challenge 2016 omdat deze vereniging mensen met een beperking een oplossing biedt om letterlijk en figuurlijk vooruit te komen in het leven. Dit sluit aan bij de missie van LeasePlan om mobiliteit eenvoudiger en toegankelijker te maken.

Project Sterk van LFB

Voor mensen met een verstandelijke beperking is meedoen in de samenleving vaak niet vanzelfsprekend. De vergoedingen van de overheid voor ‘bijzonder vervoer’ nemen sterk af waardoor veel mensen met een beperking thuis op de bank komen te zitten en langzaam vereenzamen.

Vereniging LFB vindt het belangrijk dat deze mensen wél mee kunnen doen en organiseert daarom activiteiten gericht op ‘empowerment’ van mensen met een verstandelijke beperking. Uniek aan de wijze waarop dit gebeurt is, dat dit wordt gedaan dóór mensen met een verstandelijke beperking vóór mensen met een verstandelijke beperking. Gebrek aan mobiliteit is voor deze groep mensen vaak een beperkende factor om mee te kunnen doen.

Voorwaarden Christmas Car Challenge

De Christmas Car Challenge van LeasePlan Nederland loopt tot en met 24 december 2017. LeasePlan maakt de winnaar in januari bekend op haar website. Het winnende project krijgt een nader door LeasePlan te bepalen ex-leaseauto* voor één jaar met:

  • Bij aflevering van de auto een volle tank
  • Grondige technische check voor aflevering en minimaal zes maanden APK
  • Zes maanden garantie

Het winnende goede doel hoeft alleen nog maar te tanken. Over de keuze van het winnende project kan niet worden gediscussieerd. LeasePlan bepaalt welk Occasion center van LeasePlan de auto levert. LeasePlan mag de winactie tussentijds aanpassen of beëindigen. Zo nodig zal een gewijzigde versie van het reglement op de website worden geplaatst.

*Bestelbus of personenauto

Bekijk de complete actievoorwaarden