LeasePlan Christmas Car Challenge

Welk goede doel wordt beloond met een auto?

Elk jaar heeft LeasePlan de Christmas Car Challenge. Hiermee steunen we een goed doel. Ieder goed doel of initiatief dat een waardevolle bijdrage levert aan de Nederlandse samenleving verdient waardering.

Omdat er veel goede projecten zijn die behoefte hebben aan mobiliteit, organiseren wij de Christmas Car Challenge. Uit alle inzendingen kiest de jury de winnaar van de Christmas Car Challenge. In oktober 2017 start de nieuwe challenge en kan er weer genomineerd worden.

Criteria:

  • De sponsoring is gericht op sport, gezondheid, cultuur of een maatschappelijke doel
  • Er is een duidelijke beschrijving van de activiteit(en)
  • Er is geen sprake van een commerciële, politieke of religieuze doelstelling

Winnaar Christmas Car Challenge 2016

Winnaar Christmas Car Challenge 2016: LFB  

LeasePlan heeft voor het tweede jaar op rij met kerst een auto weggegeven aan een goed doel, als onderdeel van de ‘Christmas Car Challenge’. In 2016 is Project Sterk van LFB de winnaar geworden van een ex-leaseauto van LeasePlan Occasions. Project Sterk van LFB ontving vandaag bij het Occasioncenter in Breukelen de sleutels van een Opel Zafira. Project Sterk van LFB kan vanaf nu onbezorgd mensen met een beperking thuis komen ophalen om mee te doen aan leuke activiteiten.

De jury was onder de indruk van de ruim 100 inzendingen. Waaronder klinkende namen als het Rode Kruis, die activiteiten organiseert voor eenzame mensen en ouderen. Stichting Doe Een Wens, die ernstig zieke mensen vervoert om bijvoorbeeld een dagje uit mee te gaan. Project Falcon, die veteranen ondersteunt met het verwerken van hun verleden door terugkeerreizen te organiseren. Of de Live Your Dream Foundation, die sportevenementen organiseert voor jongeren met een chronische aandoening en hierbij veel sportspullen moet vervoeren.

LeasePlan koos Project Sterk als winnaar van de Christmas Car Challenge 2016 omdat deze vereniging mensen met een beperking een oplossing biedt om letterlijk en figuurlijk vooruit te komen in het leven. Dit sluit aan bij de missie van LeasePlan om mobiliteit eenvoudiger en toegankelijker te maken.

Project Sterk van LFB

Voor mensen met een verstandelijke beperking is meedoen in de samenleving vaak niet vanzelfsprekend. De vergoedingen van de overheid voor ‘bijzonder vervoer’ nemen sterk af waardoor veel mensen met een beperking thuis op de bank komen te zitten en langzaam vereenzamen.

Vereniging LFB vindt het belangrijk dat deze mensen wél mee kunnen doen en organiseert daarom activiteiten gericht op ‘empowerment’ van mensen met een verstandelijke beperking. Uniek aan de wijze waarop dit gebeurt is, dat dit wordt gedaan dóór mensen met een verstandelijke beperking vóór mensen met een verstandelijke beperking. Gebrek aan mobiliteit is voor deze groep mensen vaak een beperkende factor om mee te kunnen doen.

Bekijk hier de livestream van de uitreiking.

Voorwaarden Christmas Car

De Christmas Car Challenge van LeasePlan Nederland loopt jaarlijks van oktober tot en met november. Begin december kiest LeasePlan het winnende project uit de inzendingen en maakt dit bekend op haar website. Het winnende project krijgt een nader te bepalen ex-leaseauto* van LeasePlan Occasions met:

  • Bij aflevering een volle tank
  • Grondige technische check en minimaal zes maanden APK
  • Zes maanden garantieAlle overige kosten voor de occasion zijn voor rekening van het winnende project, waaronder schade, reparatie, banden, houderschapsbelasting, overig brandstof en verzekeringen. Over de keuze van het winnende project kan niet worden gediscussieerd. LeasePlan bepaalt welke Occasion center van LeasePlan de ex-leaseauto levert. LeasePlan mag de winactie tussentijds aanpassen of beëindigen. Zo nodig zal een gewijzigde versie van het reglement op de website worden geplaatst.

*Bestelbus of personenauto