Consultancy

Services

Verandering in uw wagenparkbeheer?

Wij helpen u graag bij de volgende stap

Bent u op zoek naar de juiste balans tussen kosten, medewerkerstevredenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Het objectieve advies van onze ervaren consultants maakt deze uitdaging eenvoudig en bereidt uw organisatie voor op de toekomst.

Consultancy Services is actief op de volgende gebieden:

 • Advies
 • Training
 • Onderzoek
 • Detachering / interim wagenparkbeheer

Is uw autobeleid op orde?

man weegschaal

Heeft u al een autoregeling in uw organisatie? In deze regeling legt u de afspraken tussen u en uw werknemer vast. Een goede autoregeling geeft duidelijkheid en bespaart u vooral tijd en kosten. De moeite waard dus!

Na onze analyse heeft u in no-time zicht op verbeteringen, kostenbesparing en eventuele MVO-kansen vastgelegd in een heldere rapportage.

Eenmaal inzicht? Dan heeft u de keuze om verbeteringen door te voeren en/of door ons een nieuwe autoregeling op te laten stellen.

Onze diensten:

 • Analyse voor direct inzicht
 • Advies autoregeling voor een grondige aanpak
 • Harmonisatieadvies voor meerdere autoregelingen naar één
 • MVO-scan - past uw autoregeling bij uw doelstellingen?
 • Opstellen van een nieuwe (internationale) autoregeling
 • Begeleiding bij introductie nieuw beleid in uw organisatie (OR, stakeholders)

 

Vraag aan

Wilt u kosten besparen?

Uiteraard geven we u ook advies hoe u de kostenbesparing het beste kunt realiseren. Om u daarbij te helpen hebben we onze dienst Cost Reduction Program ontwikkelt, zo profiteert u van:

 • Een eenvoudige en gestructureerde aanpak om kosten te besparen
 • Analyse gebaseerd op totale kosten van eigendom (TCO)
 • Inzicht potentiële kostenbesparingsgebieden
 • Meetbare resultaten
 • Focus op personen- en bestelauto’s

 

Vraag aan

man met spaarvarken

Wat is de juiste autokeuze?

Het bepalen van de autokeuze is nog niet zo makkelijk. U wilt natuurlijk de regie houden op de autokeuze van uw medewerkers. Dan biedt u het liefst zoveel mogelijk auto tegen het laagste tarief.

Kiest u dan voor benzine, diesel of elektrisch? En hoe borgt u de geboden autokeuze naar de toekomst toe? We helpen u bij het bereiken van uw doelstellingen.

Onze diensten:

 • Advies normleasetarief en autokeuze
 • Indexering van de normleasebedragen
 • Vaststelling CO2-grens
 • Berekening gemiddeld brandstofomslagpunt
 • Advies elektrisch rijden

 

Vraag aan

Benchmark onderzoek

Bent u op zoek naar de juiste auto bij de functie? Wilt u weten of de door u geboden autokeuze concurrerend is ten opzichte van uw branchegenoten of kunt u wellicht met een marktconforme autokeuze juist besparen op de autokosten?

Maak dan gebruik van onze benchmark autoregeling. U krijgt daarbij bijvoorbeeld ook inzicht in hoe andere bedrijven omgaan met het verplichten van milieuvriendelijke auto’s en eigen bijdragen.

 

Vraag aan

Heeft u een internationaal wagenpark?

internationaal wagenpark

Hoe zorgt u voor een consistent autobeleid rekening houdend met lokale regels en cultuur? Hoe zorgt u voor een optimaal gebruik van de schaalgrootte over de landen heen? Welk kostenbesparingen zijn mogelijk?

Een internationaal wagenpark vraagt om een internationale aanpak. Cosultancy Services bestaat uit een internationaal team van consultants, die zowel lokaal als land overschrijdend passend advies bieden. U wordt bediend vanuit het land waar uw hoofdkantoor is gevestigd. U ontvangt internationaal eenduidige rapportages, die u helpen bij het maken van goede beleidskeuzes.

 

Vraag aan

Trainingen

Wilt u weten waaraan een goede autoregeling moet voldoen? Welke leasevormen er zijn? Waar u op moet letten bij het vergelijken van leaseoffertes? En op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in fiscaliteit en autokeuze?

Dan is de vernieuwde training Leasing & Autoregeling iets voor u. Deze eendaagse training is een interactieve dag waar ú aan de slag gaat. Het maakt niet uit of u nieuw in de ‘business’ bent of dat u jarenlange ervaring heeft.

Klanten die u voor gingen beoordeelden de training met gemiddeld een 9. 

Vraag aan

Detachering / Interim wagenparkbeheer

Heeft u behoefte aan een wagenparkbeheerder op locatie vanwege ondercapaciteit, is er kennis verdwenen door vertrek van personeel dan wel staat u voor nieuwe uitdagingen om uw beheer naar een hoger niveau te tillen?

Onze Fleet Consultants ondersteunen op tijdelijke basis bij het beheren en optimaliseren van het wagenparkbeheer(proces) van uw organisatie.

Dit houdt in dat de gedetacheerde wagenparkbeheerder op locatie de dagelijkse activiteiten uitvoert (operationele ondersteuning), (proces)verbeteringen doorvoert en - indien gewenst - daarnaast kijkt naar de marktconformiteit en uitvoerbaarheid van het beheer en huidige contract (tactische en strategische ondersteuning).

Vraag aan

Wat onze klanten zeggen...

$Afbeelding_alt_text1.getData()

"Geen vraag is te Gek!"

dhr. M. Florie - Heijmans

 

 

$Afbeelding_alt_text2.getData()

"Door de inzet van LeasePlan Consultancy Services verlopen alle ( internationale) contacten met Leasemaatschappijen, leveranciers en de interne organisatie naar volle tevredenheid."

dhr. R. Paiano - Manager Finance bij FEI Company

$Afbeelding_alt_text3.getData()

"Alle operationele processen zijn overgedragen aan LeasePlan. Daardoor hebben we fors kunnen besparen op personele inzet. Mijn focus als wagenparkbeheerder ligt nu volledig op tactisch en strategisch niveau."

Dhr. N. Willems - Dienst Justitiële Inrichtingen

Ons team van specialisten staat voor u klaar...

Onze consultants zijn gespecialiseerd in het adviseren bij complexe vraagstukken op het gebied van mobiliteit. Buiten het geven van advies, onderzoeken wij de effecten van fiscale maatregelen en marktomstandigheden op de mobiliteit. Heeft u interesse in één van onze consultancy services, of een andere behoefte? Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze specialisten. Zij stellen vervolgens een plan van aanpak en offerte op om uw doelstelling te realiseren. Laat uw gegevens hieronder achter.

 

Liever direct contact?

 

T: 036-5270554
E: consultancy@leaseplan.nl

LeasePlan Consultancy Services op LinkedIn

 
Verstuur