Dit is LeasePlan

Al meer dan 50 jaar maakt LeasePlan wagenparkbeheer en mobiliteit van leaserijders gemakkelijker. Met ruim 147.000 auto’s in Nederland en 1.67 miljoen auto’s in 32 landen is LeasePlan de grootste en meest toonaangevende leasemaatschappij ter wereld. Klanten profiteren hierdoor van uitgebreide expertise en schaalvoordelen. ZZP, MKB, non-profit organisaties en corporates. Maar zeker ook particulieren. LeasePlan Nederland is een dochteronderneming van LeasePlan Corporation.

LeasePlan maakt leasen gemakkelijk. Autorijden zonder de zorgen van een auto. Dat geldt voor zakelijk leasen en privé leasen. U weet precies waar u aan toe bent. Dus geen verrassingen achteraf. LeasePlan hanteert heldere voorwaarden en afspraken, die eenvoudig en goed leesbaar zijn opgeschreven. Wel zo gemakkelijk!

LeasePlan heeft daarbij een duidelijke mening over mobiliteit. De auto is de belangrijkste pijler onder de mobiliteit en daarmee een essentiële pijler onder onze economie. LeasePlan wil dat autorijden slimmer, schoner en efficiënter wordt. Slimmer, door het autoverkeer beter te spreiden over de dag. Schoner, door in te zetten op energiezuinige en intelligente autotechniek. Efficiënter, door zakelijk verkeer ook op alternatieve manieren te organiseren.

Meer dan 50 jaar ervaring

In 1963 startte LeasePlan Nederland N.V. ‘Maatschappij tot Verhuur en Financiering van Bedrijfsmiddelen’. Hiermee is niet alleen de kiem gelegd voor zakelijke leasen, we bouwen vanaf dat moment ook aan onze hoogwaardige serviceverlening. In Nederland en daarbuiten. In 1972 startten we onze bedrijfsactiviteiten ook in het buitenland en in 1983 staken we zelfs de oceaan over en openden een vestiging in de Verenigde Staten. Daarna volgden vestigingen in Australië, Zuid-Amerika en Afrika. Inmiddels is LeasePlan actief in 32 landen.

 

LeasePlan wereldwijd

LeasePlan en MVO

 

Ons succes hangt af van het vertrouwen dat in ons wordt gesteld. Door onze klanten, werknemers, aandeelhouders, leveranciers en de maatschappij in het algemeen. Daarom werken wij op een verantwoorde en duurzame manier, voor mens en milieu. 

Hierbij hebben we niet alleen aandacht voor onze eigen onderneming, maar ook voor onze leveranciers en klanten. 

  • Wij zoeken continu naar manieren om de ecologische voetafdruk van onze onderneming steeds verder te verkleinen
  • Wij ontwikkelen duurzame business-modellen en producten
  • Wij handelen in overeenstemming met relevante en erkende milieunormen
  • Wij ondersteunen de ontwikkeling van technologieën die goed zijn voor het milieu
  • Wij leveren een positieve bijdrage aan duurzame ontwikkeling van onze bedrijfstak

GreenPlan

GreenPlan is een mondiaal initiatief van LeasePlan. Hiermee helpen we bedrijven en leaserijders bij te dragen aan een beter leefklimaat. GreenPlan reduceert CO2-uitstoot en belast het milieu minder. Bijvoorbeeld door uw autoregeling duurzaam op te stellen. GreenPlan draagt ook bij aan de eigen groene doelstellingen van LeasePlan. Het hoofdkantoor van LeasePlan ligt bijvoorbeeld direct aan het NS station Almere Centrum. Zo stimuleren we het gebruik van openbaar vervoer voor onze medewerkers.

Het Managementteam

Anton Peters

RMT & Insurance Director

Anton Peters RMT en Insurance Director

Anton (1971) is in 2010 bij LeasePlan begonnen als Category Manager after sales/schade. Na de functie van Manager ROB vervult hij momenteel de functie van RMT & Insurance Director.

Stuur een e-mail

Dirk Gaasbeek

Commercial Director SME & Private

Dirk Gaasbeek Commercial Director SME en Private

Dirk (1981) begon in 2004 bij LeasePlan als management trainee. Sinds die tijd heeft hij veel ervaring op gedaan als Accountmanager Strategic en Manager Operations & Onderhoud. De afgelopen jaren was hij Segment Director Business. Sinds 2017 is hij Commercial Director SME & Private.

Stuur een e-mail

Eleni Trachalakis 

Customer Service Director

Eleni Trachalakis Director Customer Service

Eleni (1979) werkt sinds 2013 bij LeasePlan als Manager Berijdersservice. De afgelopen 15 jaar heeft ze gewerkt in de klantcontactbranche en onder andere functies bekleed bij de LOI en Center Parcs.

Stuur een e-mail

Erik Henstra

Managing Director

Erik Henstra Managing Director

Erik (1970) werkt sinds 1995 bij LeasePlan. Binnen de LeasePlan Groep was hij werkzaam in verschillende functies, zoals Audit, M&A en Controlling. Bij LeasePlan International was hij als directielid verantwoordelijk voor Finance en commercieel verantwoordelijk voor Noord Europa. Sinds 2009 is Erik Directeur Services & Operations bij LeasePlan Nederland en sinds december 2016 is hij Managing Director.

Stuur een e-mail

Gerrit van der Maaten

HR Director

Gerrit van der Maaten HR Director

Gerrit (1963) heeft diverse functies binnen LeasePlan vervuld. Gerrit startte bij de afdeling Nacalculatie en vervulde vervolgens diverse managementfuncties bij onder andere de afdeling Finance en Commercie. Sinds 1 maart 2008 is hij hoofdverantwoordelijke HRM.

Stuur een e-mail

Jan Mostert

Business Transformation Director

Jan Mostert Business Transformation Director

Jan (1980) heeft sinds 2005 veel verschillende projecten gedaan bij McKinsey bij zowel kleine als grote organisaties in Nederland en buitenland. Sinds 2017 is Jan werkzaam bij LeasePlan als Business Transformation Director.

Stuur een e-mail

Maartje van Tongeren

Procurement Director

Maartje van Tongeren Procurement Director

Maartje (1980) is sinds september 2015 werkzaam bij LeasePlan. Hiervoor is zij altijd actief geweest in het Procurement vak, Core en Non-Core, zowel lokaal als internationaal.

Stuur een e-mail

Martin Slager

ICT Director

Martin Slager ICT Director

Martin (1962) maakte alle ICT-ontwikkelingen vanaf de wieg mee. Zijn ICT-werkervaring deed hij vooral op bij Computerij. Martin werkt sinds 2001 als Directeur ICT bij LeasePlan.

Stuur een e-mail

Monique Gerner

Marketing Director

Monique (1970) is sinds 2017 gestart als Marketing Director en verantwoordelijk voor Product Management, Communicatie, Online Marketing en Research. Monique heeft ruim 15 jaar ervaring in het marketing en communicatievak inclusief e-commerce, omnichannel, CRM en branding. Zij werkte hiervoor bij onder andere TUI en Staples.

Stuur een e-mail

Robert Jan Eikelenboom

Commercial Director Corporate

Robert Jan Eikelenboom Commercial Director Corporate

Robert Jan (1970) is in 1997 begonnen bij LeasePlan International en vanaf 2006 werkzaam bij LeasePlan Nederland. Aanvankelijk als Segment Director Bouw & Industrie, daarna verantwoordelijk voor het segment Zakelijke Dienstverlening en als laatste in de functie van Segment Director voor het segment Strategic Accounts. Sinds 2017 is hij Commercial Director Corporate.

Stuur een e-mail

Ferry Weijers

Remarketing & Rental Director

Ferry Weijers Remarketing & Rental Director

Ferry (1970) werkt sinds 2010 bij LeasePlan als Remarketing Director. Ferry heeft daarvoor ruim 11 jaar bij General Electrics gewerkt in diverse functies.

Stuur een e-mail

Bemiddeling in verzekeringen

LeasePlan Nederland NV heeft op grond van de Wet Financieel Toezicht een vergunning voor het bemiddelen in verzekeringen. Bemiddeling vindt plaats op grond van objectieve analyses van onder meer het schadeverleden, de gewenste dekking en de verzekeringsvoorwaarden.

EuroInsurances ltd

Een van de aanbieders waarvoor wordt bemiddeld is EuroInsurances ltd, een in Ierland gevestigde verzekeraar met een vergunning voor het aanbieden van verzekeringen in Nederland. EuroInsurances maakt deel uit van de LeasePlan Groep.

AFM

LeasePlan Nederland NV is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer 12015850 ingeschreven als bemiddelaar in schadeverzekeringen.

Beloningsbeleid

De personen die voor LeasePlan bemiddelen in schadeverzekeringen zijn in dienst van LeasePlan. Voor de betreffende personen is geen (variabele) beloning gekoppeld aan de dienstverlening als bemiddelaar.

Klachten

LeasePlan streeft ernaar eventuele klachten naar tevredenheid af te handelen. Bent u desondanks ontevreden? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke geschillencommissie zoals het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). De commissie neemt een klacht alleen in behandeling als deze klacht al aan ons is voorgelegd.

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening
Postbus 93257
2509 AG Den Haag
Tel: 0900 355 22 48 (€ 0,10 per minuut)
E-mail: consumenten@kifid.nl
Website: www.kifid.nl

What's next?

Wilt u op de hoogte blijven over alles op het gebied van zakelijke mobiliteit? Vul dan hiernaast uw e-mailadres in en ontvang de laatste info direct in uw inbox.

Aanmelden