Dit is LeasePlan

Al meer dan 50 jaar maakt LeasePlan wagenparkbeheer en mobiliteit van leaserijders gemakkelijker. Met ruim 147.000 auto’s in Nederland en 1.6 miljoen auto’s in 33 landen is LeasePlan de grootste en meest toonaangevende leasemaatschappij ter wereld. Klanten profiteren hierdoor van uitgebreide expertise en schaalvoordelen. ZZP, MKB, non-profit organisaties en corporates. Maar zeker ook particulieren. LeasePlan Nederland is een dochteronderneming van LeasePlan Corporation.

LeasePlan maakt leasen gemakkelijk. Autorijden zonder de zorgen van een auto. Dat geldt voor zakelijk leasen en privé leasen. U weet precies waar u aan toe bent. Dus geen verrassingen achteraf. LeasePlan hanteert heldere voorwaarden en afspraken, die eenvoudig en goed leesbaar zijn opgeschreven. Wel zo gemakkelijk!

LeasePlan heeft daarbij een duidelijke mening over mobiliteit. De auto is de belangrijkste pijler onder de mobiliteit en daarmee een essentiële pijler onder onze economie. LeasePlan wil dat autorijden slimmer, schoner en efficiënter wordt. Slimmer, door het autoverkeer beter te spreiden over de dag. Schoner, door in te zetten op energiezuinige en intelligente autotechniek. Efficiënter, door zakelijk verkeer ook op alternatieve manieren te organiseren.

Meer dan 50 jaar ervaring

In 1963 startte Lease Plan Nederland N.V. ‘Maatschappij tot Verhuur en Financiering van Bedrijfsmiddelen’. Hiermee is niet alleen de kiem gelegd voor zakelijke leasen, we bouwen vanaf dat moment ook aan onze hoogwaardige serviceverlening. In Nederland en daarbuiten. In 1972 startten we onze bedrijfsactiviteiten ook in het buitenland en in 1983 staken we zelfs de oceaan over en openden een vestiging in de Verenigde Staten. Daarna volgden vestigingen in Australië, Zuid-Amerika en Afrika. Inmiddels is LeasePlan actief in 33 landen.

 

LeasePlan wereldwijd

LeasePlan en MVO

 

Ons succes hangt af van het vertrouwen dat in ons wordt gesteld. Door onze klanten, werknemers, aandeelhouders, leveranciers en de maatschappij in het algemeen. Daarom werken wij op een verantwoorde en duurzame manier, voor mens en milieu. 

Hierbij hebben we niet alleen aandacht voor onze eigen onderneming, maar ook voor onze leveranciers en klanten. 

  • Wij zoeken continu naar manieren om de ecologische voetafdruk van onze onderneming steeds verder te verkleinen
  • Wij ontwikkelen duurzame business-modellen en producten
  • Wij handelen in overeenstemming met relevante en erkende milieunormen
  • Wij ondersteunen de ontwikkeling van technologieën die goed zijn voor het milieu
  • Wij leveren een positieve bijdrage aan duurzame ontwikkeling van onze bedrijfstak

GreenPlan

GreenPlan is een mondiaal initiatief van LeasePlan. Hiermee helpen we bedrijven en leaserijders bij te dragen aan een beter leefklimaat. GreenPlan reduceert CO2-uitstoot en belast het milieu minder. Bijvoorbeeld door uw autoregeling duurzaam op te stellen. GreenPlan draagt ook bij aan de eigen groene doelstellingen van LeasePlan. Het hoofdkantoor van LeasePlan ligt bijvoorbeeld direct aan het NS station Almere Centrum. Zo stimuleren we het gebruik van openbaar vervoer voor onze medewerkers.

Berno Kleinherenbrink, Directievoorzitter

Berno Kleinherenbrink directievoorzitter LeasePlan

Berno (1962) is sinds 1998 actief in autoleasing. Hij is bij LeasePlan gestart als Commercieel Directeur en werd later Algemeen Directeur. Sinds 2005 is hij werkzaam in zijn huidige functie als Directievoorzitter. Ook is hij jarenlang vice-voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) geweest.

Stuur een e-mail

Annelies Bouma, Chief Financial Officer 

Annelies Bouma, Chief Financial Officer LeasePlan

Annelies (1961) werkt sinds 2002 bij LeasePlan en is sindsdien verantwoordelijk voor Control, Reporting en Tax voor het internationale moederbedrijf. Drie jaar was ze CFO van LeasePlan USA in Atlanta. Sinds 2009 is Annelies als CFO eindverantwoordelijk voor de financiën en het risk management.

Stuur een e-mail

Patrick Vierveijzer, Directeur Commercie 

Patrick Vierveijzer, Directeur Commercie

Patrick(1970) startte in 1997 bij LeasePlan. Tot 2007 doorliep hij verschillende commerciële managementfuncties binnen de organisatie en was hij Directeur Sales & Marketing bij een branchegenoot. Sinds 2007 is Patrick als Directeur eindverantwoordelijkheid voor Sales, Account Management, Consultancy en Marketing.

Stuur een e-mail

Erik Henstra, Directeur Services & Operations

Erik Henstra, Directeur Services & Operations

Erik (1970) werkt sinds 1995 bij LeasePlan. Binnen de LeasePlan Group was hij werkzaam in verschillende functies, zoals Audit, M&A en Controlling. Bij LeasePlan International was hij als directielid verantwoordelijk voor Finance en commercieel verantwoordelijk voor Noord Europa. Sinds 2009 is Erik Directeur Services & Operations bij LeasePlan Nederland.

Stuur een e-mail

Gerrit van der Maaten, Directeur HRM

Gerrit van der Maaten, Directeur HRM

Gerrit (1963) vervult sinds 1992 verschillende managementfuncties binnen het bedrijf: bij de afdelingen Finance en Commercie leerde hij LeasePlan goed kennen. In 2008 trad hij toe tot de directie. Als hoogste HRM-verantwoordelijke bij LeasePlan werkt hij volgens het motto ‘met een team doelen behalen’.

Stuur een e-mail

Martin Slager, Directeur ICT

Martin Slager, Directeur ICT

Martin (1962) maakte alle ICT-ontwikkelingen vanaf de wieg mee. Zijn ICT-werkervaring deed hij vooral op bij Computerij. Martin werkt sinds 2001 als Directeur ICT bij LeasePlan.

Stuur een e-mail