Elektrische auto leasen

Alles weten over elektrisch rijden en leasen op de zaak?

Lees hier meer of download onze e-paper.

Download e-paper

Elektrisch rijden steeds goedkoper

Het leasen van een volledig elektrische auto wordt goedkoper. Steeds meer fabrikanten brengen betaalbare elektrische voertuigen op de markt. Ook is er een subsidie op volledig elektrische auto’s waardoor u bijvoorbeeld minder bijtelling betaalt en geen wegenbelasting. Kortom elektrisch rijden is steeds interessanter voor u of uw organisatie. Maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden zoals het type elektrische voertuig dat u kiest. 

 

 

Soorten elektrische auto's

meisje bij elektrische auto tesla

Er zijn volledig elektrische auto’s en hybridesoorten. Onder de elektrische voertuigen onderscheiden we hoofdzakelijk twee categorieën:

  • 100% elektrische voertuigen (Full Electric Vehicle, FEV)
  • Plug-in hybride voertuigen (Plug in Hybrid Electric Vehicle, PHEV)

Bij de plug-in hybride auto’s is er een brandstofmotor aanwezig en bij de volledig elektrische voertuigen is er alleen een batterij aanwezig. Hybride voertuigen hebben daardoor een groter bereik dan volledig elektrische voertuigen. De veronderstelling dat je niet ver komt met een volledig elektrische auto is inmiddels achterhaald. De nieuwere modellen hebben een grotere actieradius, tot wel 500 kilometer bij optimale omstandigheden. Daarbij zijn de ‘brandstofkosten’ voor volledig elektrische voertuigen gemiddeld lager dan bij benzineauto’s. 

Lees meer over de verschillende vormen van elektrisch rijden in onze gratis e-paper

Vindt u deze informatie duidelijk?

 

Elektrische auto leasen voor korte tijd?

U heeft interesse in elektrisch rijden, maar u weet nog niet of het bij u past. Een leasecontract voor langere termijn is dan geen optie. Want stel dat het niet bevalt?

Goed nieuws! U kunt ook voor korte tijd in een elektrische auto rijden bij ons. Met LeasePlan Shortlease leaset u nu zakelijk een 100% elektrische Hyundai IONIQ al vanaf € 897 p/m*. Ideaal om de voordelen van elektrisch rijden te ervaren. Wees er snel bij, want op = op! 

Kenmerken Hyundai IONIQ

  • Uitvoering: Comfort
  • Fiscale waarde: € 31.450 (Standaard model)
  • Netto bijtelling: € 43,- p/m**
  • Actieradius (praktijk): 200 km***
  • Geschikt voor woon-werk verkeer en de meeste zakelijke ritten

Vraag offerte aan

*Leasetarief o.b.v. 1.500 km per maand (exclusief laadpaal), minimale looptijd 1 maand
**O.b.v. 40,8% loonbelasting
***Bron: ev-database.nl

Populaire elektrische leaseauto’s

 

 

Op zoek naar een elektrische auto, maar nog niet zeker welke? Bekijk onze populairste modellen van dit moment op LeasePlanDirect. U kunt uitgebreid calculeren en samenstellen. Eenmaal uw ideale auto samengesteld, vraag dan direct een offerte aan. Behoefte aan persoonlijk advies over elektrisch rijden? Neem gerust contact op met onze specialisten.

Bekijk Volledig Elektrische auto's

Bekijk Benzine Plug-in Hybride auto's

Bekijk Diesel Plug-in Hybride auto's

Laadpalen voor uw auto

Om elektrisch te kunnen rijden moet u uw auto kunnen opladen. Dat kan door gebruik te maken van een laadpaal bij u thuis, uw kantoor of bij publieke oplaadpunten. Voor elke situatie biedt LeasePlan een passend laadpakket met een daarbij bijbehorende tankpas. In het laadpakket zit naast de laadvoorziening en de montage daarvan ook een 24-uurs storingsdienst, volledige garantie en automatische declaratie van de stroomkosten.
 
Onze specialisten bij de LeasePlan EV-desk weten u alles te vertellen over de laadmogelijkheden. Zij adviseren en begeleiden u graag bij de keuze voor het juiste laadpakket. Gedurende de looptijd van het leasecontract is de EV-desk ook uw eerste aanspreekpunt voor vragen over uw laadpaal.
 
Heeft u een vraag over laadpakketten? Download de brochure of neem contact met ons op.
 

Vindt u deze informatie duidelijk?

 

Starten met elektrisch rijden?

Als u elektrisch wilt rijden heeft u vast een aantal vragen. Vind het antwoord op deze vragen in onze handige e-paper 'Elektrisch rijden en leasen voor ondernemers'.

  • De voor- en nadelen van Plug-in Hybride en Volledig Elektrisch
  • Handige tabel met actieradius van populaire modellen
  • De meest voorkomende begrippen rond elektrisch rijden uitgelegd

Download e-paper

What's next?

Wilt u op de hoogte blijven over alles op het gebied van zakelijke mobiliteit? Vul dan hiernaast uw e-mailadres in en ontvang de laatste info direct in uw inbox.

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord om via email op de hoogte gehouden worden van producten en diensten, aanbiedingen, enquêtes, nieuws en evenementen van LeasePlan. Bekijk onze privacy statement 

Aanmelden