Terug

Automotive Innovation Award

Bijna veertig inzendingen voor Automotive Innovation Award 2017

, Almere
Automotive Innovation Award 2017

De inzendingen voor de Automotive Innovation Awards 2017, dé prijs voor de beste en meest kansrijke Nederlandse innovaties op automotive gebied, zijn binnen. De organisatie ontving bijna veertig innovaties. De inzendingen zijn van hoge kwaliteit en zeer divers van karakter: zowel gerenommeerde bedrijven, startups als studenten grijpen de Automotive Innovation Award 2017 aan om hun innovatie op aan Nederland te tonen.
 

De categorieën waarin de innovaties worden onderverdeeld, Technology, Services en Challenging Concepts, zijn alle drie goed vertegenwoordigd onder de inzendingen. Er zitten uitgekristalliseerde innovaties van bekende, vooraanstaande bedrijven bij, maar ook uitdagende ideeën van studenten en interessante concepten van jonge startups. Alle inzendingen hebben in elk gemeen dat er zeer goed over is nagedacht en alle innovaties worden onderbouwd met visie, kennis en talent.

Zonder al prijs te willen geven in welke gebieden de innovaties zich begeven, komen bij de inzendingen opvallend vaak de termen tegen als ‘alternatief’, ‘elektrisch’, ‘groen’, ‘duurzaam’ en ‘gemak’. Het is nu aan de jury om te beoordelen hoe vernieuwend de inzendingen zijn en of de innovaties doen wat hun makers beloven.

 

 

 


Website
De lijst met alle ingezonden innovaties is te zien op de website Automotive Innovation Award. Deze maand worden alle inzenders telefonisch geinterviewd door de organisatie om een goed, compleet beeld van de innovaties te krijgen. Daarna worden alle inzendingen door de jury verder geanalyseerd. Medio december maakt de jury per categorie de vijf genomineerden bekend. De ontknoping van de Automotive Innovation Award volgt tijdens het feestelijke innovatiediner op 13 februari 2017.

Kwaliteit
Het doel van de Automotive Innovation Award, een initiatief van RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger, is een van de meest invloedrijke sectoren in Nederland bredere bekendheid te geven en innovatie te stimuleren. De prijs wordt in 2017 voor de tweede keer uitgereikt en bij de veertig inzendingen van dit jaar valt vooral de hoge kwaliteit en diversiteit op.

Vragen?

Nicole Hagen

Nicole Hagen

Persvoorlichter

nicole.hagen@leaseplan.nl

036 527 14 13

Martijn Versteegen

Martijn Versteegen

Woordvoerder

martijn.versteegen@leaseplan.nl

036 527 14 08


Meest gelezen artikelen

Voor ieder wat wils bij Private Lease

Ga je deze week naar de Appie, vergeet dan niet om een auto op je boodschappenlijstje te zetten! Vanaf 30 mei tot en met 5 juni kun je bij Albert Heijn namelijk een Private Lease-contract afsluiten. Met keuze uit vijf verschillende modellen van Opel. Oftewel: voor ieder wat wils. Daarom vijf keer de voordelen van private leasen nog eens op een rij....

lees meer

MKB omarmt leaseauto

Het Midden- en Kleinbedrijf kiest definitief voor leaseauto’s en daarmee voor zijn eigen portemonnee.

lees meer

Innameproces ex-leaseauto's

LeasePlan Nederland nam deze week acht nieuwe inspectiestudio’s en een nieuwe fotostudio in gebruik bij Koopman Car Terminal in Amsterdam. De Koopman Car Terminal heeft ook een compleet nieuwe wasstraat in gebruik genomen....

lees meer

Update autobrief 2

Vanaf 2017 veranderen de autobelastingen naar aanleiding van Autobrief ll, een nieuw wetsvoorstel. Wat betekent dit voor u en hoe kunt u met deze veranderingen omgaan? Lees meer hierover in ons adviesdocument Autobrief ll....

lees meer