Terug

Sustainable Fleet Benchmark

Sustainable Fleet Benchmark

, Almere

Het bedrijfsleven dat aanwezig is bij de jaarlijkse bijeenkomst van de World Economic Forum (WEF) in Davos heeft de potentie om 3 miljoen ton carbon dioxode (CO2) reductie te bereiken door de overstap naar duurzame wagenparken. Dit is één van de belangrijkste bevindingen in de eerste Sustainable Fleet Benchmark, een jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek, gepubliceerd door LeasePlan Corporation N.V.

 

De nieuwe Benchmark onderstreept de belangrijke bijdrage die corporate wagenparken kunnen leveren in de strijd tegen de klimaatverandering. De organisaties die al bezig zijn met deze veranderingen, door over te stappen naar duurzame wagenparken, worden in de Benchmark vermeld.

 

Highlights:

  • De 1808 aanwezige organisaties bij de WEF Annual Meeting in Davos-Klosters (Zwitserland) hebben 813.000 auto’s in hun wagenparken, opgeteld gaat het om ongeveer 3,09 miljoen ton CO2 uitstoot per jaar.
  • Wagenparken verschuiven geleidelijk naar alternatieve wagenparken met elektrische auto’s en plug-in hybrids in de fase van bewustzijnsopbouw. Het aantal alternatieve auto’s in corporate wagenparken is licht gestegen van 3.3% in 2015 naar 4.3% in 2017.
  • Continue actie is verplicht; de gemiddelde CO2 emissie in 2017 is voor de eerste keer licht gestegen sinds 2012. Dit is gestegen door de opname van benzine auto’s en de eerste stijging van de gemiddelde kilometerstand sinds 2013. 
  • In de Benchmark staan 3 profielen voor duurzame wagenparken: voor de Starter, Transformer en Leider. De technische sector heeft de meeste organisaties met een Leider profiel.
  • Organisaties met een Leader profiel zijn bijvoorbeeld Baidu, EDF Group, IKEA Group and Royal HaskoningDHV

 

Tex Gunning, CEO LeasePlan:

“Alleen al de in Davos aanwezige bedrijven kunnen een reductie van 3 miljoen ton CO2 uitstoot bereiken door te kiezen voor een wagenpark met zeer lage emissies. En dat is nog maar het begin. LeasePlan's Sustainable Fleet Benchmark laat zien hoe alle corporate wagenparken het verschil kunnen maken in de strijd tegen de klimaatveranderingen. Het gaat om een simpele beslissing van de top van het bedrijfsleven door te zeggen: We gaan die overstap maken’ en dat kan vandaag al gebeuren. LeasePlan is bereid om elke organisatie te helpen en wil een positieve bijdrage leven aan deze historische uitdaging”.

 

Voor de redactie:

  • De Sustainable Fleet Benchmark 2017 is verkrijgbaar via onze newsroom.
  • De Benchmark's resultaten zijn gebaseerd op analyses van de database van LeasePlan met meer dan 500.000 auto’s in 32 landen in sectoren van zorg tot technologie.
  • In de Europese Unie is het wegverkeer verantwoordelijk voor ongeveer 20% van de totale CO2 uitstoot. Zie voor meer informatie het Engelstalige artikel.
  • De 48e editie van de WEF Annual Meeting vindt van 23 tot 26 januari plaats in Davos-Klosters.
  • EV100 is een wereldwijd initiatief van het bedrijfsleven om snel elektrische auto’s (EV) in wagenparken met de bijbehorende infrastructuur te realiseren. Dit is het enige initiatief dat internationale bedrijven aanmoedigt om over te stappen naar volledig elektrisch vervoer. Deelnemende bedrijven stappen over van een wagenpark met benzine en dieselauto’s naar een volledig duurzaam wagenpark in 2030. LeasePlan is één van de founding partners van de EV100. Zie voor meer informatie ons nieuwsbericht

 


What's next?

Wilt u op de hoogte blijven over alles op het gebied van zakelijke mobiliteit? Vul dan hiernaast uw e-mailadres in en ontvang de laatste info direct in uw inbox.

Door dit formulier te verzenden ga je akkoord om via email op de hoogte gehouden worden van producten en diensten, aanbiedingen, enquêtes, nieuws en evenementen van LeasePlan. Bekijk onze privacy statement 

Aanmelden

Meest gelezen artikelen

Winnaars Automotive Innovation Award

De winnaars van de Automotive Innovation Award zijn bekend. In de categorie Services wint TomTom On Street Parking. De winnende innovatie in Challenging Concepts is voor het recyclen van autobanden door Dutch Green Carbon. In de categorie Technology wint NXP Semiconductors met de Radarchip, een bijdrage aan autonoom autorijden....

lees meer

Vertrek Patrick Vierveijzer

Patrick Vierveijzer gaat aan de slag als Managing Director van LeasePlan Duitsland. Hij wordt opgevolgd door Robert Jan Eikelenboom (1970), verantwoordelijk voor corporate accounts en door Dirk Gaasbeek (1981), die commercieel leiding zal geven aan het MKB-segment en de private lease-tak. Beiden treden toe tot het management team....

lees meer

ZZP: Liever flexibele leasevorm

ZZP’ers willen niet aan een langdurige verplichting vastzitten terwijl ze alles behalve negatief zijn over leasen. Ruim drie kwart (77,7%) geeft aan de kosten van leasen juist overzichtelijker te vinden dan bij kopen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 1.035 ZZP’ers....

lees meer

Nominaties AIA bekend

Uit de bijna veertig inzendingen die de organisatie van de Automotive Innovation Award 2017 de afgelopen maanden heeft ontvangen, heeft de vakjury dertien innovaties genomineerd voor de halve finale....

lees meer