Terug

Erik Henstra beoogd Managing Director

Voorgenomen benoeming Erik Henstra Managing Director LeasePlan Nederland 

, Almere

LeasePlan Nederland kondigt een wijziging aan in haar directie. Het bedrijf is voornemens Erik Henstra te benoemen tot Managing Director LeasePlan Nederland, onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hij volgt Berno Kleinherenbrink op, die sinds 2005 succesvol leiding gaf aan LeasePlan Nederland en de overstap maakt naar moederbedrijf LeasePlan Corporation.

Erik Henstra (1970) is sinds 1995 werkzaam binnen de LeasePlan Group. Hij startte in 1995 als Regio Controller bij LeasePlan Corporation. Sinds 2001 was hij als directielid verantwoordelijk voor Finance en commercieel verantwoordelijk voor Noord-Europa. Sinds 2009 bekleedde hij zijn huidige functie bij LeasePlan Nederland als Directeur Services & Operations. Eerder was Erik Group Controller bij QEK Global Solutions. Hij studeerde aan de IESE Business School, de VU Amsterdam, de Universiteit van Groningen en op Nyenrode Universiteit.

Berno Kleinherenbrink (1962) zet zijn carrière voort bij het moederbedrijf LeasePlan Corporation als Senior Vice President Commercial. In eerdere berichtgeving kondigde het moederbedrijf al aan een nieuw ‘value creation’ model te ontwikkelen, met daaraan gekoppeld een meer geïntegreerde organisatiestructuur. Berno is verantwoordelijk voor de waardestroom Commercial en hij geeft leiding aan de Europese activiteiten gericht op ondernemingen, het MKB en Private Lease. 

Vragen?

Nicole Hagen

Nicole Hagen

Persvoorlichter

nicole.hagen@leaseplan.nl

036 527 14 13

Martijn Versteegen

Martijn Versteegen

Woordvoerder

martijn.versteegen@leaseplan.nl

036 527 14 08


Meest gelezen artikelen

Winnaars Automotive Innovation Award

De winnaars van de Automotive Innovation Award zijn bekend. In de categorie Services wint TomTom On Street Parking. De winnende innovatie in Challenging Concepts is voor het recyclen van autobanden door Dutch Green Carbon. In de categorie Technology wint NXP Semiconductors met de Radarchip, een bijdrage aan autonoom autorijden....

lees meer

Jaarbericht: forse daling aandeel diesel

Waarom kozen leaserijders minder vaak voor een dieselauto? Is er sprake van een doorbraak in private lease? Dit en meer blijkt uit het jaarbericht van LeasePlan.

lees meer

Opening Occasion Center Zwolle

Op 1 maart is de opening van het nieuwe Occasion Center Zwolle. Deze vestiging maakt de landelijke dekking van LeasePlan Occasions compleet.

lees meer

Vertrek Patrick Vierveijzer

Patrick Vierveijzer gaat aan de slag als Managing Director van LeasePlan Duitsland. Hij wordt opgevolgd door Robert Jan Eikelenboom (1970), verantwoordelijk voor corporate accounts en door Dirk Gaasbeek (1981), die commercieel leiding zal geven aan het MKB-segment en de private lease-tak. Beiden treden toe tot het management team....

lees meer