Terug

Innameproces ex-leaseauto's

LeasePlan moderniseert innameproces ex-leaseauto's

, Almere

LeasePlan Nederland nam deze week acht nieuwe inspectiestudio’s en een nieuwe fotostudio in gebruik bij Koopman Car Terminal in Amsterdam. De Koopman Car Terminal heeft ook een compleet nieuwe wasstraat in gebruik genomen. De terminal is de centrale plek waar alle ex-leaseauto's na afloop van de leasetermijn toegebracht worden voor inspectie en doorverkoop. De modernisering van de inspectiestraat betekent een forse efficiencyslag voor de leasemaatschappij. Het stelt LeasePlan, de grootste tweedehandsverkoper van auto's, in staat om het inname- en remarketingproces sneller, vlekkeloos en vooral klantvriendelijker in te richten.

Jaarlijks keren 25.000 tot 30.000 auto’s terug uit de lease, waarvan de meeste gemiddeld 4 jaar oud zijn. LeasePlan neemt elke week 500 ex-leaseauto’s in, waarvan het neusje van de zalm, circa 15% hun weg terug vindt  via de drie showrooms van LeasePlan Occasions. Het gros van de auto's vindt zijn weg naar (internationale) autohandelaren.

                                                     

State-of-the-art

Na afloop van een leasecontract transporteert Koopman Autotransport voor LeasePlan de auto’s, na inname en afmelding, naar de Koopman Car Terminal. Daar worden ze  gereed gemaakt voor een volgend leven. Na de wasstraat gaat de auto door naar de  acht nieuwe state-of-the-art inspectiestudio's en de fotostudio waar 360-gradenfoto's van zowel het interieur als het exterieur gemaakt worden.

 

Ferry Weijers, Manager LeasePlan Occasions: “Tijdens het inname-, inspectie- en verkooptraject is het de uitdaging om secuur, maar toch zo efficiënt mogelijk te werken. Het versnelde en geprofessionaliseerde afhandelingsproces zorgt ervoor dat we inname en verkoop optimaal snel kunnen afwikkelen, zonder dat we schades of vermissingen over het hoofd zien. Voor het transport en de terminal werken we samen met de Koopman Logistics Group (respectievelijk Koopman Autotransport en de Koopman Car Terminal in Amsterdam). Op de terminal verzorgt Dekra de inspecties en VWE zorgt voor de complete afwikkeling van voertuigdocumentatie en export.”

 

Zodra een leaserijder zijn auto inlevert, volgt er, buiten het zicht van de leaserijder, een administratieve procedure. Dankzij de nieuwe internationale applicatie 'Inspection to Invoice' boekt LeasePlan nu vooral op dit vlak veel tijdwinst. Het innameproces achter de schermen is nu eenmaal arbeidsintensief en daar zit de voormalige leaserijder vaak niet op te wachten. Met onze nieuwe applicatie verzamelen we alle inname-, inspectie- en klantafspraken in één systeem. De beoordeling verloopt helemaal geautomatiseerd en is een stuk sneller. Bovendien kunnen onze leaserijders via de online applicatie Mijn LeasePlan meekijken en het afhandelingsproces op de voet volgen."

Vragen?

Nicole Hagen

Nicole Hagen

Persvoorlichter

nicole.hagen@leaseplan.nl

036 527 14 13

Marianne Aalders

Marianne Aalders

Persvoorlichter

m.aalders@creativevenue.nl

020 452 52 25


Meest gelezen artikelen

Voor ieder wat wils bij Private Lease

Ga je deze week naar de Appie, vergeet dan niet om een auto op je boodschappenlijstje te zetten! Vanaf 30 mei tot en met 5 juni kun je bij Albert Heijn namelijk een Private Lease-contract afsluiten. Met keuze uit vijf verschillende modellen van Opel. Oftewel: voor ieder wat wils. Daarom vijf keer de voordelen van private leasen nog eens op een rij....

lees meer

MKB omarmt leaseauto

Het Midden- en Kleinbedrijf kiest definitief voor leaseauto’s en daarmee voor zijn eigen portemonnee.

lees meer

Innameproces ex-leaseauto's

LeasePlan Nederland nam deze week acht nieuwe inspectiestudio’s en een nieuwe fotostudio in gebruik bij Koopman Car Terminal in Amsterdam. De Koopman Car Terminal heeft ook een compleet nieuwe wasstraat in gebruik genomen....

lees meer

Update autobrief 2

Vanaf 2017 veranderen de autobelastingen naar aanleiding van Autobrief ll, een nieuw wetsvoorstel. Wat betekent dit voor u en hoe kunt u met deze veranderingen omgaan? Lees meer hierover in ons adviesdocument Autobrief ll....

lees meer