Private Lease

Lease zorgeloos privé een auto!

Betaal elke maand een vast bedrag voor het rijden in een nieuwe auto of occasion. Een contract afsluiten is al mogelijk vanaf 12 maanden.

Bekijk het aanbod Bekijk het 12 maanden aanbod

Wat is Private Lease?

Je betaalt elke maand een vast bedrag voor het rijden in een nieuwe of gebruikte auto. Dit is een prima manier om een auto te rijden zonder dat je de hele auto in één keer moet betalen. Wanneer het contract is afgelopen, lever je de auto in of je bestelt weer een 'nieuwe' auto. Een contract afsluiten is al mogelijk vanaf 12 maanden. Ook kun je altijd het contract tussentijds aanpassen zonder 'boete'.

In het contract zijn de volgende kosten inbegrepen:

 • Reparatie, onderhoud en banden
 • WA verzekering en cascodekking met een maximale eigen bijdrage van €300 per niet verhaalbare schade
 • Pechhulp binnenland en Europa
 • Wegenbelasting
 • Schadeherstel en glasreparatie
 • Afleveringskosten en verwijderingsbijdrage
 • Persoonlijke online omgeving: Mijn LeasePlan & Mijn LeasePlan App
 • Volle tank brandstof bij aflevering
 • Vervangend vervoer bij schade- en onderhoud na 72 uur.

Wat is Private Lease?

Niet inbegrepen zijn:

 • Brandstof
 • Verkeersboetes

Voordelen LeasePlan Private Lease

private lease

De voordelen van Private Lease op een rij:

 • Rijden in een nieuwe of jong gebruikte auto
 • Geen zorgen over kosten voor reparatie en onderhoud
 • Eén vast maandbedrag, je weet precies waar je aan toe bent
 • Wegenbelasting en verzekering (WA & casco) zijn inbegrepen
 • Geen gedoe met het achteraf verkopen van jouw auto
 • Na afloop van het contract, kun je weer een andere leaseauto bestellen

LeasePlan heeft Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease biedt 5 zekerheden:

 • Eerlijke voorwaarden
 • Compleet product
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
 • 14 dagen bedenktijd
 • Zekerheid bij klachten

LeasePlan is in het bezit van het Keurmerk Private Lease:
hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een privé leasecontract af te sluiten. De voorwaarden en regels die we hanteren voldoen aan de strenge eisen van het keurmerk en zijn in begrijpelijke taal opgeschreven. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Daarbij is LeasePlan één van de eersten die tussentijdse opzegging van het leasecontract zonder extra kosten mogelijk maakt. Deze ontbinding kan bij omstandigheden zoals bij overlijden, gedwongen ontslag, bij meer dan 80% arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of ontbinding van de partnerrelatie.

Het keurmerk is door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease ontwikkeld in samenwerking met de Consumentenbond. Wil je meer weten over het Keurmerk Private Lease? Ga naar www.keurmerkprivatelease.nl.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige Private Lease acties?

Is de huidige Private Lease aanbieding toch niet helemaal wat jij zoekt? Wil je op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen, laat dan hier je e-mailadres achter.

Private Lease partners van LeasePlan

LeasePlan heeft een uitgebreid Private Lease aanbod. Staat hier niet de juiste auto tussen? Kies dan voor een Private Lease auto via onze partner ANWB.

ANWB

ANWB Private Lease al vanaf €199*
Bekijk snel het ANWB Private Lease aanbod. In samenwerking met ANWB bieden wij een diversiteit aan Private Lease aanbiedingen al vanaf €199 per maand. Of het nu gaat om een 'stadsauto' of een 'family car', ANWB heeft vast en zeker het model dat je zoekt.

Bekijk het ANWB aanbod

*Vanafprijs is op basis van 48 maanden, 10.000 km per jaar.

ANWB

Klanten aan het woord

Michelle

Als ik een nieuwe auto zou kopen, zou ik moeten sparen en de wegenbelasting en verzekeringen lopen ook in de kosten. Dus koos ik voor Private lease. Nu hoef ik nergens meer naar om te kijken. Ik rijd in een nieuwe auto en al mijn maandelijkse kosten zijn lekker inzichtelijk.

Michelle

Mijn huidige auto was elf jaar oud en ik hikte tegen een onderhoud aan van €2500. Maar ja, ik ben 79 jaar en dan ga je niet zo snel meer leasen. Toen kwam de Albert Heijn actie voorbij en de voorwaarden zijn uitstekend. Op de benzine-uitgaven na heb ik geen variabele kosten.

Simon Ouwehand
Simon Ouwehand

Wat als ik het contract wil wijzigen of beëindigen?

De minimumlooptijd is 1 jaar, het maximum is 5 jaar. LeasePlan hanteert een rekenmatrix, waarin vooraf transparant is welke maandkosten jij hebt bij alle mogelijke looptijden en kilometrages. De kleinste kilometerbundel is 10.000 km per jaar en daarna zijn er stappen van 5.000 km per jaar.

Het is mogelijk om de auto eerder in te leveren dan eerst was afgesproken. Ook al is de afgesproken looptijd nog niet verstreken. We spreken dan een nieuwe looptijd af volgens nieuwe looptijd/jaarkilometrage combinaties. Je betaalt het verschil bij of je krijgt geld terug. Wanneer je moet bijbetalen, dan is de maximale opzegvergoeding 100% van de resterende leaseprijs van de resterende maanden.

Wat betekent dit voor jou?

We gaan altijd uit van het aantal kilometers dat de auto werkelijk gemiddeld per jaar heeft gereden. En de leaseprijs die daarbij hoort volgens de tabel.

De nieuwe leaseprijs geldt vanaf het begin van de lease. Ook als je de lease eerder stopt:

Binnen 12 maanden
Stop je de lease in de eerste 12 maanden na het begin van de lease? Dan betaal je in totaal twaalf maanden de leaseprijs, vanwege de minimum gestelde looptijd.

Na 12 maanden
Stop je de lease tussentijds, maar na 24 maanden? Dan berekenen we of het voor jou goedkoper is om:

 • De resterende leaseprijzen te betalen voor het tijdvak, waarin de lease zich bevindt, of
 • Uit te gaan van de leaseprijs, die hoort bij het vorige tijdvak. Die leaseprijs wordt vermenigvuldigd met het aantal maanden dat de lease werkelijk duurde.

Je betaalt ons de uitkomst van de berekening, die voor jou het goedkoopst uitpakt. Als je de looptijd wilt verlengen, daalt het leasetarief. Dit betekent dat je geld terugkrijgt.

Rekenvoorbeeld

Stel we hebben afgesproken dat de lease 48 maanden duurt en dat de auto gemiddeld tussen de 1 kilometer en 10.000 kilometer per jaar rijdt. Je betaalt daarvoor de leaseprijs van €239 per maand die daar bij hoort. Na 33 maanden wil je de auto inleveren. En de auto heeft gemiddeld tussen de 1-10.000 kilometer per jaar gereden.

Berekening 1 (het vorige tijdvak)

 • Wij bekijken wat de leaseprijs is bij 24 maanden bij een gemiddelde van 1-10.000 kilometer per jaar. De leaseprijs is €289 per maand.
 • De nieuwe leaseprijs geldt vanaf het begin tot het einde van de lease.
 • Uw leaseprijs was €239, maar had €289 per maand moeten zijn. Je hebt dus €50 per maand te weinig betaald.
 • Volgens de berekening moet je dus 33 maanden maal €50, dus €1.650 bijbetalen.

Berekening 2 (huidige tijdvak)

 • Wij bekijken wat de leaseprijs is bij 36 maanden bij een gemiddelde van 1-10.000 kilometer per jaar. De leaseprijs is €249 per maand.
 • De nieuwe leaseprijs geldt vanaf het begin tot het einde van de lease.
 • Uw leaseprijs was €239 maar had €249 per maand moeten zijn. Je hebt dus €10 per maand te weinig betaald.
 • Je moet dus bijbetalen: 33 maanden maal €10 = €330.
 • Daarbovenop moet je de resterende 3 maanden maal €249 bijbetalen, dus €747.
 • Het totale bedrag dat jij dus moet bijbetalen is €1.077

Omdat de tweede berekening goedkoper is voor jou, betaal je ons in dit voorbeeld €1.077

Hoe werkt het inleveren van de auto?

LeasePlan hanteert een eigen bijdrage van €300 per niet verhaalbare schade. Dit geldt ook voor schades bij inlevering. Gebruikersschade valt hier niet onder. Het gaat dan bijvoorbeeld om krassen van maximaal 10cm, mits deze met behulp van mechanisch polijsten kunnen worden verwijderd.

In de inleverrichtlijnen kun je exact lezen wat er onder gebruikersschade wordt verstaan.

Lees meer over de inleverrichtlijnen

De meest gestelde vragen over Private Lease

1.Wanneer weet ik of mijn aanvraag wordt behandeld?

Je ontvangt na de bestelling direct een bevestiging via de e-mail. Binnen 48 uur ontvang je een e-mailbericht van het EDR over de krediettoetsing.

2. Wanneer wordt de auto afgeleverd?

Na het tekenen van de overeenkomst verwachten wij de auto binnen 8 tot 12 weken af te leveren.

3. Krijg ik de waarde van mijn inruilauto uitgekeerd of wordt het in mindering gebracht op het leasetarief?

Je ontvangt het bedrag voor de huidige auto van de dealer waar de auto ook wordt geleverd. In overleg met jou wordt dit bedrag overgemaakt. De waarde van de inruilauto wordt niet in mindering gebracht op het leasetarief. Het leasebedrag blijft gelijk.

4. Wordt mijn Private Lease contract geregistreerd bij het BKR?

Als je een Private Lease overeenkomst afsluit, wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). Ook geven wij een betalingsachterstand van 60 dagen door aan BKR. Hiermee willen wij en het BKR voorkomen dat je problemen krijgt door te veel schulden. In de leaseovereenkomst staat de informatie hierover. Het bedrag dat wordt doorgegeven is op basis van looptijd x leasetarief x 65%.

5. Waar kan ik meer informatie vinden over de acceptatieprocedure via EDR?

Kijk op de EDR Leaseportal voor meer informatie.

6. Heeft private lease invloed op een nieuwe hypotheek?

Als je geld leent voor de aanschaf van een auto, kun je minder lenen bij de bank voor bijvoorbeeld een nieuw huis. Dat geldt ook als je een private leasecontract afsluit. Die maandelijkse verplichting wordt bij het BKR geregistreerd. Aangezien een private leasecontract een minder zware financiële verplichting is dan een lening, is vastgesteld dat slechts 65% van de maandelijkse verplichtingen bij Bureau Krediet Registratie (BKR) hoeft te worden geregistreerd (rente en afschrijving). Kosten voor onderhoud, verzekering en belasting vallen daarbuiten.

7. Waar kan ik een klacht melden?

Een klacht over private lease kun je doorgeven via Mijn LeasePlan of via onze website. Kom je er niet uit samen met LeasePlan? Dan is het mogelijk om de Geschillencommissie Private Lease te benaderen via: www.degeschillencommissie.nl. Lees hier de Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease.

Meer vragen? Hier vindt je alle antwoorden

Uw leasebedrag is € per maand