Private Lease of kopen?

Je bent als particulier op zoek naar een nieuwe auto. Je kunt dan kiezen voor Private Lease of het kopen van een auto. Maar voordat je een keuze maakt tussen kopen of leasen, wil je wel weten of het voor jou de beste is. Want aan beide opties zitten voor- en nadelen. Geen zorgen, we zetten het hier voor je op een rijtje.

Een auto kopen

Zelf een auto bezitten is natuurlijk ideaal, want je kunt ermee doen en laten wat je wilt. Als je na een tijd een andere auto nodig hebt, kun je hem weer verkopen en houd je misschien zelfs nog restwaarde. Maar je loopt tijdens het rijden altijd persoonlijk risico op hoge én onvoorziene kosten door onderhoud of reparaties die je zelf moet betalen. Zeker als je een gebruikte auto koopt is de historie niet altijd te checken: we kennen allemaal het veelgebruikte clichéverhaal van "het oude vrouwtje" wat lang niet altijd waar blijkt te zijn. Daarnaast is het kopen van een auto vaak een flinke aanslag op je spaargeld, omdat je plotseling een flinke investering moet doen voor de aanschaf.

De voordelen van auto kopen:

 • Auto is van jou
 • Geen maandelijkse kosten van leasecontract
 • De auto heeft een restwaarde; dus cash voor jou bij verkoop

Een auto privé leasen

Wanneer je Private Lease kiest, dan kies je voor zekerheid. Je least een nieuwe of jonge occasion tegen een vast maandtarief. In dat tarief zit alles van wegenbelasting tot aan verzekering. Een auto via private lease rij je al vanaf 12 maanden tot 60 maanden. Het tarief hangt af van het aantal kilometers dat je rijdt en de looptijd van je contract. Het enige dat je betaalt is je brandstof en eventueel een bekeuring.

De voordelen van Private Lease:

 • Geen zorgen over kosten voor reparatie en onderhoud
 • Eén vast maandbedrag, je weet precies waar je aan toe bent
 • Wegenbelasting en verzekering (WA & casco) zijn inbegrepen
 • Na afloop van het contract, kun je weer een andere leaseauto bestellen

Wat is Private Lease?

Privé leasen of kopen, wat kies jij?

Private Lease kan goedkoper zijn dan een auto kopen. Dat is afhankelijk van diverse factoren, zoals het soort auto, de afschrijving, onderhoud en het aantal kilometers dat je rijdt. Om een goede vergelijking te maken is het noodzakelijk om de kosten op een rijtje te zetten. Dat is niet heel ingewikkeld en werkt als volgt:

Tel alle kostenposten (van 12 maanden) van een koopauto op. Deel dat totaalbedrag door 12 én vergelijk het met het maandtarief (o.b.v. de juiste kilometers) van een Private Lease auto uit onze showroom. Hieronder vind je de meest voorkomende kosten die je hebt als je een auto koopt.

Kosten van een auto:

 • Afschrijving van de auto
 • Wegenbelasting
 • Verzekeringen
 • Onderhoud en reparaties
 • Pechhulp

Welke auto's kan ik Private Leasen bij LeasePlan?

Wil je zorgeloos private leasen en altijd verzekerd zijn van een auto die doet wat hij moet doen? Bekijk het actuele private lease aanbod.

Private Lease aanbod

 

Wil je toch liever een auto kopen?

Neem dan eens een kijkje bij ons Occasion aanbod. Dit zijn jong gebruikte auto's in topconditie en de onderhoudshistorie is altijd volledig inzichtelijk.

Occasion aanbod

Top 5 veelgestelde vragen over Private Lease

Je ontvangt na de bestelling direct een bevestiging via de e-mail. Binnen 48 uur ontvang je een e-mailbericht van het EDR over de krediettoetsing.

Na het tekenen van de overeenkomst en het verstrijken van de wettelijke bedenktermijn (14 dagen) verwachten wij de auto binnen 8 tot 12 weken af te leveren. Dit is per auto verschillend en afhankelijk van de leverancier.

Je kunt de leaseovereenkomst herroepen (ontbinden) binnen 14 dagen nadat we de overeenkomst hebben gesloten. Dus binnen 14 dagen nadat wij de door jouw getekende overeenkomst hebben ontvangen. Je hoeft geen reden op te geven voor de ontbinding. Om gebruik te maken van dit recht, kun je het herroepingsrecht modelformulier invullen en naar ons opsturen via privatelease@leaseplan.nl. Je mag ook gewoon een e-mail naar dat adres sturen waaruit heel duidelijk blijkt dat je de overeenkomst ontbindt.

Als je een Private Lease overeenkomst afsluit, wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). Ook geven wij een betalingsachterstand van 60 dagen door aan BKR. Hiermee willen wij en het BKR voorkomen dat je problemen krijgt door te veel schulden. In de leaseovereenkomst staat de informatie hierover. Het bedrag dat wordt doorgegeven is op basis van looptijd x leasetarief x 65%.

Kijk op de EDR Leaseportal voor meer informatie.


Meer veelgestelde vragen