Zo rijdt u zorgeloos in uw leaseauto 

U wilt zorgeloos in uw leaseauto rijden. Daar helpen wij u graag mee! Met Mijn LeasePlan regelt u administratieve zaken en maakt u een afspraak voor onderhoud, reparatie of bandenwissel. Maar wat te doen na inbraak? Hoe wordt schade hersteld? Is de auto verzekerd? Lees hier alles over zorgeloos rijden.

Mijn LeasePlan is dé plek op onze website waar u uw autogegevens kunt inzien en veel zaken kunt regelen voor uw leaseauto. Gebruik ook de LeasePlan App. Deze is handig voor onderweg. Met de app kunt u bijvoorbeeld direct een schade melden of een onderhoudsafspraak inplannen. Koppel de app aan uw account voor Mijn LeasePlan, dan heeft u alle autogegevens op uw smartphone of tablet!

Ook belangrijke documenten zoals het kentekenbewijs, Europees schadeformulier en groene kaart vindt u in Mijn LeasePlan.

Met Mijn LeasePlan en de LeasePlan App:

 • Maakt u een afspraak voor onderhoud, APK of bandenwissel
 • Vraagt u documenten als tankpas en schadeformulier aan
 • Bekijkt u de tank- en onderhoudshistorie
 • Meldt u schade
 • Declareert u kosten
 • Meldt u uw leaseauto af
Heeft u nog vragen? Bijvoorbeeld over schade, onderhoud of APK, parkeervergunning of tankpas? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen of bel ons tijdens kantooruren op 036 527 27 27.

 

Ga naar Mijn LeasePlan

Heeft u geen Mijn LeasePlan?

Heeft u geen Mijn LeasePlan? Dan kunt u bepaalde zaken zelf via de website regelen. 

Heeft u nog vragen? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen of bel ons tijdens kantooruren op 036 527 27 27.

Zo verzorgen we onderhoud

Samen zijn we verantwoordelijk voor het onderhoud van uw leaseauto. In de handleiding van uw auto staan de richtlijnen voor het gebruik en onderhoud. Zorg ervoor dat de auto tijdig onderhoud krijgt volgens de voorschriften van de fabrikant en LeasePlan.

Is er iets stuk? Heeft uw auto een onderhoudsbeurt of APK nodig, moet er schade worden gerepareerd of wilt u banden wisselen? Onze LeasePlan Service Centers in Veghel, Breukelen en Moordrecht helpen u graag. Wilt u een vervangende auto tijdens de reparatie of moeten we uw auto ophalen en terugbrengen? Dit alles regelt u in Mijn LeasePlan. Of maak een afspraak via LeasePlan AfspraakPlanner.

Tip: Controleer zelf regelmatig het oliepeil en de bandenspanning.

Vervangend vervoer

Voor onderhoud en reparatie kunnen we vervangend vervoer regelen. U krijgt dan meestal een auto die qua klasse vergelijkbaar is met uw leaseauto. Meld de huurauto na gebruik altijd af; hiervoor krijgt u een afmeldcode. Zo voorkomt u een afwijkende huurperiode en kilometrage. Of verkeersboetes en schades van anderen. Heeft u een Travelcard bij de huurauto gekregen? Laat deze niet achter in de huurauto!

Haal- en Brengservice

Wilt u uw auto voor onderhoud laten ophalen en laten terugbrengen? Maak dan gebruik van onze Haal- en Brengservice. Dit regelt u in Mijn LeasePlan, de LeasePlan app of AfspraakPlanner. Of u belt tijdens kantooruren met LeasePlan 036 527 27 27.

 

Onderhoud auto

Prominentere rol voor partners LeasePlan Service Centers 

U heeft het misschien al gemerkt. Sinds het begin van deze maand zijn de LeasePlan Service Centers in Moordrecht (A20), Veghel (A50) en Breukelen (A2) gestart met een nieuw one-stop-shop concept. Voortaan krijgt u de vertrouwde service van LeasePlan – onderhoud, reparatie, schade en banden – direct uit handen van de diverse partners. Bosch Car Service, Schadenet, GlasGarage en Profile staan u bij met hun expertise. Een groot voordeel van alle partners onder één dak is dat u alle werkzaamheden aan uw leaseauto gecombineerd kunt laten uitvoeren. U plant uw afspraak snel en simpel in via de LeasePlan AfspraakPlanner.

 

Service Center Moordrecht geopend

Voortaan krijgt u de service direct uit handen van de partners in de LeasePlan Service Centers.

Per 1 oktober kunt u uw leaseauto voor onderhoud ook naar het LeasePlan Service Center in Moordrecht brengen. Aan de A20 vlak bij Gouda is namelijk het derde Service Center van LeasePlan geopend. U kon er de afgelopen maanden al terecht voor occasions, maar nu dus ook voor reparatie, onderhoud, schadeherstel of een bandenwissel.

Een jaar lang een schone auto

Om te vieren dat LeasePlan nu drie Service Centers in het land heeft, maakt u in november kans op een jaar lang autowassen. Het enige wat u hoeft te doen is langskomen. Maakt u gebruik van de gratis Haal- & Brengservice, dan maakt u eveneens kans op de dagprijs. De prijs wordt dan neergelegd op uw autostoel.

 

service centers

Schade aan mijn leaseauto. Hoe nu verder?

Berijdersservice LeasePlan

Het overkomt de besten: schade aan de leaseauto. Van blikschade tot total loss. Voor adequate hulp schakelt u LeasePlan in.

Een kleine schade aan uw leaseauto meldt u via de Mijn LeasePlan-app of via mijn.leaseplan.nl. Bellen kan natuurlijk ook. Via (036) 527 2727 krijgt u een medewerker van de LeasePlan Berijdersservice aan de lijn. Bij grotere schades is (036) 527 2727 ook het startpunt van de hulpverlening. Uit naam van Allianz Global Assistance nemen we de situatie met u op. Vervolgens komt er een berger van Bergnet uw kant op. Hij brengt uw auto naar een schadebedrijf. Terwijl u dankzij de inzet van een vervangende auto weer mobiel bent, zorgt LeasePlan voor een schade-expert die de staat van uw leaseauto opneemt. Zo weet u snel hoe lang u uw auto kwijt bent. Nadat de schade is hersteld, krijgt u uw leaseauto weer terug.

Dit filmpje laat precies zien wat er gebeurt als u schade rijdt. 

Heeft u schade door inbraak of diefstal?

Schade door inbraak of diefstal kunnen we helaas niet voorkomen. Maar we kunnen u wél helpen met het LeasePlan schadeformulier of het afhandelen van de reparatie.

Dit moet u doen na inbraak

 • Doe aangifte bij de politie.
 • Meld de schade via Mijn LeasePlan.
 • Voeg foto’s en facturen van gestolen spullen toe aan het schadedossier.

Dit moet u doen na diefstal

 • Doe meteen telefonisch aangifte bij de politie, 0900 88 44.
 • Bel na de aangifte met LeasePlan, 036 527 27 27.

Voorkom inbraak

 • Laat geen waardevolle spullen in uw auto liggen.
 • Doe uw auto altijd op slot, ook bij het tankstation.
 • Kies een navigatie met afneembaar frontje en/of codesleutel.
 • Auto’s worden vaak gestolen nadat de autosleutel uit huis is gepikt. Sluit daarom uw huis goed af.

Pech en hulpverlening onderweg

Bij pech of schade onderweg zijn het vaak de hulpverleningsinstanties die u als eerste helpen. Maar LeasePlan biedt ook hulp onderweg. In Mijn LeasePlan of op uw brandstof- of hulpverleningspas leest u wanneer u op ons kunt rekenen.

We bieden verschillende mogelijkheden voor hulpverleningBel bij pech onderweg altijd eerst met LeasePlan, 036 527 27 27.

Gaat u op reis (naar het buitenland), neem dan een reflectievest mee. Een creditcard is ook handig, want als u vervangend vervoer nodig heeft, dan willen de meeste autoverhuurders een creditcard zien.

U kunt in Nederland en in de meeste Europese landen om hulp vragen bij:

 • Beschadiging van uw auto door aanrijding, brand of diefstal
 • Motorische of technische storing
 • Verlies van sleutels
 • Tanken van verkeerde brandstof
 • Inbeslagname van de auto door een buitenlandse overheid
Pech en hulpverlening onderweg

Dit moet u weten over de verzekering

Voor uw leaseauto regelt LeasePlan de WA-verzekering. Dus maakt u met uw auto aan iets of aan iemand schade? Dan is deze schade voor u verzekerd.

Zorg er wel voor dat u bij schade voldoet aan de verzekeringsvoorwaarden. Deze voorwaarden kunt u bij ons of uw werkgever aanvragen. Als u extra verzekeringen wilt, dan kunnen wij deze voor u afsluiten.

Handig om te weten: is een caravan of aanhanger aan de leaseauto gekoppeld, dan is deze gratis meeverzekerd op de WA-dekking van de autopolis. Let op: schade aan uw caravan of aanhanger zélf is niet gedekt.

Een aanhanger achter uw leaseauto is ook WA-verzekerd in EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland. Sommige plaatselijke autoriteiten weten dit niet. Vraag daarom ruim voor vertrek een groene kaart aan bij uw verzekeringsmaatschappij of regel het in Mijn LeasePlan.

Bemiddeling bij verzekering

LeasePlan Nederland NV heeft op grond van de Wet Financieel Toezicht een vergunning voor het bemiddelen in verzekeringen.

Meer over de bemiddeling

Wie betaalt de bekeuring?

Boetes betalen

Een bekeuring is al vervelend genoeg. Door deze snel te betalen, voorkomt u aanmaningen en extra kosten. Dit moet u weten over uw bekeuring.

Om extra onkosten te voorkomen, betaalt LeasePlan direct gemeentelijke bekeuringen zoals parkeerboetes. We belasten de bekeuring wel aan u of uw werkgever door. Net als andere kosten die met de bekeuring te maken hebben. Bekeuringen van het Centraal Justitieel Incasso Buro (CJIB) ontvangt u via Mijn LeasePlan. Hiervan krijgt u automatisch bericht.

U kunt de bekeuring direct via iDEAL betalen. Vergeet u te betalen? U krijgt automatisch een herinnering. Eventuele aanmaningen betaalt LeasePlan. We brengen deze kosten en onze administratiekosten wel in rekening.

Bekeuringen voor vervangend vervoer of een huurauto betaalt de verhuurmaatschappij of LeasePlan. Deze kosten verrekenen we met u of met uw werkgever. Buitenlandse bekeuringen stuurt LeasePlan direct naar u door.

Wilt u bezwaar maken? Gebruik dan onze voorbeeld-bezwaarbrief. Bij bezwaaraantekening krijgt u een ontvangstbevestiging. Als u deze vóór de uiterste betaaldatum van de bekeuring nog niet heeft gekregen, betaal dan wel de boete. Zo voorkomt u verhoging. Wordt uw bezwaar gehonoreerd, dan krijgt u het bedrag terug.  

Let op: Heeft u met uw werkgever speciale afspraken over bekeuringen, dan gelden deze afspraken natuurlijk.

Met uw leaseauto in het buitenland

Gaat u met vakantie of moet u voor uw werk naar het buitenland? Dan kunt u gewoon met uw leaseauto op pad. 

Let bij een bezoek naar het buitenland wel op dat sommige zaken anders zijn. Bijvoorbeeld het verhelpen van een schade. Heeft u schade in het buitenland, meld het ons direct zodat we kunnen bepalen waar schadeherstel plaatsvindt. Voor onderhoudskosten gemaakt in het buitenland ontvangt LeasePlan het liefst direct een factuur van het onderhoudsbedrijf. U kunt deze kosten ook zelf betalen en vervolgens bij LeasePlan declareren via Mijn LeasePlan.

Ook de hulpverlening kan in het buitenland anders zijn. Informeer voor vertrek welke hulpverlening voor u van toepassing is, zodat u zich op tijd kunt bijverzekeren. LeasePlan biedt verschillende mogelijkheden voor hulpverlening

Tips & tricks

 • Handig om te weten: is er een caravan of aanhanger aan de leaseauto gekoppeld, dan is deze gratis meeverzekerd op de WA-dekking van de autopolis.
 • De groene kaart is in de meeste Europese landen niet verplicht. In de praktijk is het vaak toch handig om deze bij u te hebben. Lees hier alles over de groene kaart
 • Gaat uw met de auto naar Marokko of Turkije? Dan heeft een u machtiging nodig.
 • Gaat u met vakantie en heeft u daarvoor een ruimere auto nodig? Het AutoExtraPlan biedt oplossing. 
 • Volgens de wet mag u een Nederlandse leaseauto maximaal 30 dagen aaneengesloten gebruiken in het buitenland. Overleg voor verlenging vooraf met LeasePlan, verzekeraar, werkgever en boekhouder.

Winterbanden wisselen

Voor uw veiligheid adviseren we u om in de winter op winterbanden te rijden. U heeft dan meer grip op de weg. Wissel uw banden bij voorkeur rond september/oktober en maart/april. Maak hiervoor op tijd een afspraak via Mijn LeasePlan, LeasePlan app of AfspraakPlanner. 

Voor bandenwissel kunt u terecht bij onze LeasePlan Service Centers in Veghel, Breukelen en Moordrecht. Voor bandenwissel kunt u ook terecht bij onze partners:

 

Let op:

 • Vraag uw werkgever wat de afspraken zijn over winterbanden. LeasePlan helpt u vervolgens verder.
 • Als de banden moeten worden besteld of als ze centraal zijn opgeslagen, kan het enkele weken duren voor ze binnen zijn.
 • Liggen uw banden bij een merkdealer, maak dan rechtstreeks een afspraak met de merkdealer.
 • Wisselt u voor de eerste keer de banden? Kijk dan in Mijn LeasePlan of de AfspraakPlanner voor een overzicht van de dichtstbijzijnde bandenspecialist.
 • In sommige Europese landen zijn winterbanden verplicht. Op de ANWB-site leest u meer over winterbanden in het buitenland.
Winterbanden wisselen

Ruimere auto voor de vakantie

Least u een kleine of energiezuinige auto met lage bijtelling, maar wilt u voor de vakantie een grotere auto? Dat kan met AutoExtraPlan! AutoExtraPlan is voordeliger dan zelf huren. En terwijl u op reis bent, maken we uw leaseauto volledig schoon. 

Met AutoExtraPlan kunt u 28 dagen per jaar in een grotere, vervangende auto rijden. Uiteraard voorzien van airconditioning, navigatie en eventueel een trekhaak.

Dit biedt AutoExtraPlan:

 • Vakantieauto met airco, navigatie en eventueel een trekhaak, dakdragers en/of skibox.
 • Winterbanden voor op wintersport.
 • Stalling, schoonmaak en schadecheck van uw eigen leaseauto.
 • Reparatie of onderhoud van uw leaseauto tijdens vakantie is mogelijk.
 • Geen bijtelling over uw eigen leaseauto tijdens de vakantie.
 • LeasePlan haalt en brengt uw leaseauto en vakantieauto.
 • U kunt een onbeperkt aantal kilometers rijden.
 • Schadeverzekering inzittenden (SVI) is inbegrepen.

U bepaalt wanneer en met welke autocategorie u gebruik maakt van AutoExtraPlan. Niet gebruikt budget wordt verrekend en afhankelijk van de afspraken krijgt u dit retour.

Wilt u meer weten? Bekijk onze brochure AutoExtraPlan, neem contact op met uw werkgever of met uw vaste contactpersoon bij LeasePlan.

Ruimere auto voor de vakantie